Alanya’da kadın gününe özel program

8 Mart Dünya Kadınlar gününde, Alanya Kent Konseyi öncülüğünde Atatürk Anıtı önünde program düzenlenecek.

Alanya’da kadın gününe özel program

8 Mart Dünya Kadınlar gününde, Alanya Kent Konseyi öncülüğünde Atatürk Anıtı önünde program düzenlenecek.

04 Mart 2021 Perşembe 22:58
Alanya’da kadın gününe özel program

8 Mart Dünya Kadınlar günü Alanya Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenecek programla anılacak.  8 Mart Pazartesi günü 11.30’da Atatürk anıtında düzenlenecek program Alanyalı kadınları bir araya getirecek. Programa ilişkin hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, kentte yaşayan kadınları pandemi kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilecek etkinliğe katılmaya ve haklarına sahip çıkmaya davet etti.

'AYRIMCILIĞA VE ŞİDDETE MARUZ KALIYORLAR'

Dünyanın her noktasında kadın sorunlarının çoğunluğunun benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Özcan, dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olamadığına vurgu yaptı. Kadınların iş yaşamı, sosyal hayat ve aile içinde hak ettiği değere ulaşamadığını belirten Özcan, ülkemizde kadınların yönetimlerde sınırlı sayılarla yer alabildiğine işaret etti.  Özcan,  “Halen kadınların, emekleri, bedenleri, kimlikleri üzerinde erkek egemen zihniyetler belirleyici olmakla beraber, toplumun her alanında kadınlar ayrımcılığa, haksızlığa ve şiddete maruz kalmaktadır. Buna aile içinden başlayarak, toplumun her alanında var olan cinsiyet ayrımcılığı ve cinsiyet eşitsizliğine yol açan politikalar neden olmaktadır. Özellikle kadınların haklarının bilincinde olmaları ve haklarına sahip çıkmalarını temenni ediyor, toplumun tüm kesimlerini kadın hakları konusunda duyarlı olmaya, her türlü kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar, şiddete karşı tek yürek olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

İŞTE ANMA PROGRAMI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Anma  programı, 11.30 Atatürk Anıtı’nda toplanma ile başlayıp,

12.00 çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı, ortak basın açıklaması, dileklerin dilek ağacına asılması ile devam edecek.  14.00'te ise Kızılkule önünde  Anadolu’dan Kadın Hikayeleri sergisi gezilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81