Alanya'da turizm taşımacıları toplandı

Antalya ve İlçeleri Turizm Taşımacılar Derneği (ANTTURTAŞDER) Başkanı Selçuk Sarı, Turizm Taşımacılar Federasyonu’nu kurduklarını duyurdu.

Alanya'da turizm taşımacıları toplandı

Antalya ve İlçeleri Turizm Taşımacılar Derneği (ANTTURTAŞDER) Başkanı Selçuk Sarı, Turizm Taşımacılar Federasyonu’nu kurduklarını duyurdu.

17 Şubat 2021 Çarşamba 16:48
Alanya'da turizm taşımacıları toplandı

Kuruluş aşamasında kendilerine destek veren kurumlara teşekkür eden ANTTURTAŞDER Başkanı Sarı, Alanya bölgesinde 200-250, Antalya genelinde bin, Türkiye genelinde 150 bin kişi ve ailesinin taşımacılık mesleğinden geçimini sağladığını açıkladı. Sarı, “Turizme önemli ölçüde hizmet etmemize rağmen çalışma şartları, sosyal ve resmi haklarımızın korunması adına birlikte çalıştığımız Muğla, Isparta, Kütahya ve Eskişehir derneklerimizle birleşerek Turizm Taşımacılar Federasyonu’nu kurmaktayız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşme esnasında taşımacı esnafının sorunlarını 13 madde halinde ilettik. Bireysel taşımacılık yapan esnafımıza taşımacılık belgelerinin temini ve bunun kullanımıyla ilgili yürürlükteki ve tüzükteki iyileştirmenin ardından D2 belgesinin herkesin şahsına verilebilmesi konusunda kendisinden söz aldık. Yönetmeliğimizde iyileştirmenin sağlanmasından sonra tüm hak sahipleri bireysel D2 belgesini alabilecek denildi. Yapılacak olan düzenlemeyi ilerleyen günlerde açıklayacağız” dedi. Bakanlık ile yaptıkları görüşmede A noktasından B noktasına olmak şartıyla herkesin kendilerine rezervasyon yaptırabileceğini söyleyen Sarı, Anayasa’da bulunan kanun ve tüzük maddelerine gerekli olarak özel kurum ve kuruluşlarla ilişkilerinin devam edeceğini aktardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde Turizm Taşımacıları Federasyonu yetkilileri tarafından denetimler sağlanacağını açıklayan Sarı, bireysel taşımacılar olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın bildirdiği ölçüde herkesin koltuk sayısına istinaden taşıma yapılabileceğini, herhangi bir sayının söz konusu olmadığını dile getirdi.   Aşılama konusunda talepte bulundukları hatırlatılan ve bu konuda bir gelişme olup olmadığı sorulan Sarı, kendileri için birinci doz aşılamaya başlanacağını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81