Alanya'da kamyon dolusu çöp topladılar!

Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü çevre kirliliğine karşı farkındalık oluşturmak için Hıdrellez Mevkiinde öğrenciler ile birlikte çöp topladı.

Alanya'da kamyon dolusu çöp topladılar!

Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü çevre kirliliğine karşı farkındalık oluşturmak için Hıdrellez Mevkiinde öğrenciler ile birlikte çöp topladı.

25 Şubat 2020 Salı 23:42
Alanya'da kamyon dolusu çöp topladılar!

Çevre bilincini karşı farkındalık oluşturmak amacıyla önce bu çerçevede resim yarışması düzenleyen Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü bugünde öğrencilerin de katkısı ile ormanlık alanda çöp topladı.  Hıdrellez Mevkiinde onlarca poşet, cam şişe, pet şişe, çocuk bezi, ambalaj atığı, sigara izmariti, evsel atık, hatta koltuk toplayan kulüp üyeleri ve öğrenciler gördükleri manzarayı kınadı.

DİKKAT ÇEKTİLER

Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü Başkanı Handan Aydemir, insanların çevreye olan duyarlığına dikkat çekmek istediklerini ve en kibar tabir ile çöp atanmaları kınadıklarını belirtti. Aydemir, toplanma çöp ile Alanya'nın kirli kent imajı ile aynı kefeye konmaması gerektiğini aksine Alanya Belediyesinin gayet başarılı temizlik çalışmalarına kendi düzenledikleri anlamlı etkinlik ile katkı verdiklerini ifade etti.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDE DESTEKLEDİ

Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin de çöp toplama organizasyonuna dahil olduğu anlamlı etkinlikte öğrenciler insanları daha duyarlı olmaya davet edip kirliliğe sebep olanları 'kınadı'. Resim yarışmasında 1. olan Yaylalı Ortaokulu Öğrencisi Songül Boz'da yaptığı resim ile farkındalık oluşturmayı başardı. Derece giren öğrencilere bisiklet hediye edildi. Etkinlikte toplanan çöpler Alanya Belediyesi tarafından alandan alındı. 'Kınama' organizasyonuna CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, Tepe Mahalle Muhtarı Hamza Durna, öğrenciler ve kulüp yönetimi katıldı. Paramotora asılan temizliği anlatan afiş ise çöp toplama esnasında gökyüzünden farkındalık oluşturdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81