Alanya'da Avokado festivali hazırlıkları sürüyor

Alanya’da avokado festivali yapılması için başlatılan görüşmeler sürüyor. Sonbahar’da ilki yapılacak festivalin içeriğini belirlemek için üretici, ALTSO ve Alanya Belediyesi biraraya geldi.

Alanya'da Avokado festivali hazırlıkları sürüyor

Alanya’da avokado festivali yapılması için başlatılan görüşmeler sürüyor. Sonbahar’da ilki yapılacak festivalin içeriğini belirlemek için üretici, ALTSO ve Alanya Belediyesi biraraya geldi.

06 Ağustos 2019 Salı 10:15
Alanya'da Avokado festivali hazırlıkları sürüyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)  Alanya Şubesi tarafından daha önce gündeme getirilen ve Güney Amerika ülkelerinde ki festivallerde neler yapıldığına ilişkin hazırlanan tanıtım videosu sonrası gündemden düşmeyen Alanya Avokado Festivali için hazırlıklar sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan görüşmelerin ardından Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıya, Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Belediye Meclis Üyesi Meliha Aras, ALTSO adına genel sekreter Erhan Akman, Zehra Kanmaz ve Esma Durusoy katıldı. Akman, ALTSO’nun ürün tescili sürecince verdiği mücadeleyi anlattı.
BELEDİYE KİTAP ÇALIŞMASI YAPIYOR

Avokadonun türlerini tanıtmaktan ziyade sofrada farkı lezzetler olarak yer alması için çalışma yaptıklarını ifade eden Erdoğmuş, belediye olarak bu lezzetin değerinin ortaya koymak adına bir kitap çalışması yaptıklarını ifade etti. Erdoğmuş, "Avokado ile ilgili yapılan özellikle önemli şeflerin tariflerini birebir onlarla irtibata geçerek 1 yıllık bir arşiv oluşturduk ve bunları kitap haline getireceğiz. Şu anda Türkiye'de avokadoyu içeren bir yemek kitabı var. Ama biz avokadoyu ham madde olarak kullanılan yemekler çıkartmaya çalışıyoruz. Bunların ara ara demolarını yapıyoruz kendi ekibimizle" dedi.
'ŞEHRİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ'
Erdoğmuş, Alaçatı ot festivali, Adana portakal Çiçeği Festivali ve Urla Enginar festivalini de incelediklerini ifade ettiği toplantıda, özellikle önümüzde yıldan itibaren festivali tur operatörlerinin listesine dahil edilerek bir turizm hareketliliği sağlanabileceğine dikkat çekti. Avokado Festivali'nin şehre katkısına da değinen Erdoğmuş, "Ürünü hem tanıtıp hemde ürünün kullanıldığı restoranlara ilgiyi çekmemiz gerekiyor. Bunu bir turizm hareketi olarak yapmamız gerekiyor. Tur operatörlerinin listesine de dahil edildiği zaman şehre gelen turist miktarımız artacak. Sadece festival alanında avokadoyu görmemeliler, şehri öyle bir harekete geçirmeliyiz ki tüm restoranlarda avokado ile ilgili birşeyler tadabilsin. Böylelikle dışarıdan gelen turist bizim esnafımıza faydası olsun. Parayı burada bıraksın. Bir festivalin şehre büyük bir katkısı olması lazım" dedi. Sevilgen ise birlik olarak festivalin kesinlikle yapılması taraftarı olduklarını belirtti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81