Alanya böyle denetlenecek

İçişleri Bakanlığından valiliklere Kovid-19 tedbirlerine yönelik "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge gönderildi. Listede turuncu renkli 'Yüksek Riskli' kategorisinde yer alan Alanya'da normalleşme bu genelgeye göre denetlenecek

Alanya böyle denetlenecek

İçişleri Bakanlığından valiliklere Kovid-19 tedbirlerine yönelik "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge gönderildi. Listede turuncu renkli 'Yüksek Riskli' kategorisinde yer alan Alanya'da normalleşme bu genelgeye göre denetlenecek

03 Mart 2021 Çarşamba 16:31
Alanya böyle denetlenecek

Alanya kontrollü normalleşme sürecine risk haritasındaki turuncu rengiyle dahil oldu. Antalya'nın 'Yüksek Riskli' olarak sınıflandırılması nedeniyle Alanya da bu kategoride yer aldı. Normalleşmenin denetlenmesi sürecine ilişkin ilk açıklama ise İçişleri Bakanlığından geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kontrollü normalleşme döneminde yeni bir denetim modeline geçildiğini açıkladı.

'DİNAMİK DENETİM SÜRECİ'

Twitter hesabından açıklama yapan Süleyman Soylu, "14 maddelik uygulama, birçok kurum ve kuruluşla eşgüdüm içerisinde gerçekleştirilecektir. Yarın 260 bin personelle denetim gerçekleştireceğiz" dedi. Bakan Soylu'nun açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere Kovid-19 tedbirlerine yönelik "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, kolluk kuvvetlerince yürütülen faaliyetlere kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve meslek odalarının desteği sağlanacak.

İŞYERLERİNE SIKI DENETİM

Denetimlerde, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ndeki görüntü kayıtlarından yararlanılacak, tedbirlere aykırılık tespit edilirse yaptırım uygulanabilecek. Meslek odaları veya bunlara bağlı alt odaların üyelerinden oluşturulacak ekip, haftada en az bir kez üyelerinin iş yerlerini denetleyecek.

Dinamik Denetim Süreci'nde kolluk birimleri ve denetim ekipleri, rehberlik edici faaliyette bulunacak. Valilerce salgının seyrini etkileyen her türlü faktör analiz edilecek ve İl Salgın Risk Azaltma Planı ivedilikle hazırlanacak.

AZAMİ SEVİYEDE DESTEK

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarına azami seviyede destek sağlanacak. Vali ve kaymakamlar tarafından, her bir il/ilçe müdürünün başkanlığında kolluk ve diğer kamu personelinden oluşan genel denetim ekipleri oluşturulacak.

DENETİM EKİPLERİ OLUŞTURULACAK

Ssalgın denetim merkezleri bünyesinde bulunan İşyeri Denetim Ekipleri ve Mahalle Denetim Ekiplerine, belediye/il özel idaresi, meslek odaları, iş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip kamu personeli ile Tarım ve Orman Bakanlığı gıda denetmenlerinden oluşturulan yeni ekipler dahil edilecek

İl ve ilçelerde bulunan meslek odaları veya bunlara bağlı alt odalar üyelerinden yeteri kadar denetim ekibi oluşturulacak, bu ekipler hafta en az bir kez il/ilçe sınırları içerisindeki üyelerinin işyerlerini denetleyecek.

HES KODU İHBARLARI ANLIK OLARAK EKİPLERE ULAŞACAK

Dinamik denetim faaliyetlerine vatandaşların etkin katılımını sağlamak için Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki ihbar hattının bilinirliği arttırılacak, ihbarlar bu hat üzerinden yapılacak.

Yeni süreçte kent güvenlik yönetim sistemleri ve kameralardan elde edilen görüntülerden yararlanılacak, kamera kayıtlarında tedbirlere aykırı uygulamaların tespit edilmesi durumunda da yaptırım uygulanabilecek.

KONAKLAMA TESİSLERİ VE OTELLERE DENETİM

Azami 300 kişiyle sınırlandırılan etkinliklerde en az 1 kamu personeli faaliyeti denetleyecek. Vatandaşlarımıza rehberlik edecek olan görevli kurallara uymayan birini gördüğünde ceza kesebilecek.Konaklama tesisleri ve moteller denetlenecek.

FAALİYETTEN MEN EDİLECEK

Denetim faaliyetleri, vatandaşlarımıza rehberlik edecek şekilde olacak ve vatandaşlarımıza kurallara uyması ısrar edecek. Kurallara aykırılığa ısrar eden yerler geçici olarak faaliyetten men edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81