'AHEP için elimizden geleni yapıyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Akademik Yılı İlk Ders Programı'na katıldı. Burada konuşan Çavuşoğlu üniversitenin bu sene ilk mezununu vereceğini belirterek, gururlandığını kaydetti.

'AHEP için elimizden geleni yapıyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Akademik Yılı İlk Ders Programı'na katıldı. Burada konuşan Çavuşoğlu üniversitenin bu sene ilk mezununu vereceğini belirterek, gururlandığını kaydetti.

15 Kasım 2018 Perşembe 22:31
'AHEP için elimizden geleni yapıyoruz'

Üniversitenin kurulması için çok çaba gösterdiklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu: "O üniversitenin tıpkı bir bebek gibi büyümesi lazım. Tüm zor şartlara rağmen arkadaşlarımızın fedakarca çalışması, sayesinde biz bu üniversiteyi bu noktaya getirebilirdik. Biz eğitime çok önem veriyoruz. Bu üniversiteyi kurmak için çaba gösterdik. O yüzden arkadaşlarımız fedakarca çalışıyor. Vakfımızda üniversiteye destek veriyor. Alanyalılar hayırlı insanlardır. Okullarda camilerde birçok isim görürsünüz. Alanyalı hayırseverlerin isimlerini görebilirsiniz. Bundan sonraki süreçlerde bebeklikten çocukluğu giden üniversitenin büyümesi için hemşerilerimize mesaj vermek istiyorum. Devletin bir bakanı olarak, eğitim de bizim için önemlidir. Üniversitelerimizin büyümeleri için çaba sarf ediyorum. Akdeniz Üniversitesi'in daha da büyümesi için birlikte çalışıyoruz. Benim şahsen resmi görevimin dışında bu üniversiteyle de vakıfla da gönül bağım var" 

'EĞİTİM ALANINDA YAPTIKLARIMIZ İÇİN GURUR DUYUYORUZ' 
Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin çok daha iyi yerlere geleceklerine inandığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, üniversitede 1'inci senesi olan öğrencilerin ise kendilerini iyi yetiştireceklerine dikkat çekti. Ticari amaç güderek çok daha fazla öğrenci sayısına ulaşmak isteyen vakıflar gibi olamayacaklarının altını çizen Çavuşoğlu, "Bizim sorumluluklarımız var. Bize düşen görev, üniversiteyi sadece ayakta tutmak değil hedeflere taşımaktır. Bu üniversitenin maddi sıkıntı yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sadece maddi destek olamaz. Sizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayacağımızı bilmenizi isterim. Yeni okul binalarına ihtiyaç var mı? evet var. Onu da yapacağız. Biz bunları aşmak için hukuki süreç dahil her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bu üniversitenin yabancı dilde eğitim vermesini önemsiyorum. Üniversitede farklı ülkelerden arkadaşların eğitim gördüğünü biliyorum. Onların kendilerini bizim karşılamamız gerekiyor. Dışişleri Bakanıyım ama '17 yıldır siyasi hayatında en çok gurur duyduğun şey nedir?' diye sorsalar, bu üniversite derim. Alanya'da açtığımız nice liseler derim. Türkiye'de bir ilçede ilk defa fen lisesi Alanya'da açıldı. Antalya'da ilçelerin çoğunda fen lisesi var. Eğitim için yaptıklarımız için gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu daha sonra hayırsever Hacıkura ailesi tarafından üniversite içerisinde yapılan Kemal ve Tayyar Hacıkura Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81