ADD’den 100’üncü yıl mesajı 

Amasya Genelgesi ile Milli Mücadele'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Amasya'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Türk Armoni Yıldızları Orkestrası (TÜRKAY) konseri ve kiraz teşvik yarışması gerçekleştirildi.

ADD’den 100’üncü yıl mesajı 

Amasya Genelgesi ile Milli Mücadele'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Amasya'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Türk Armoni Yıldızları Orkestrası (TÜRKAY) konseri ve kiraz teşvik yarışması gerçekleştirildi.

20 Haziran 2019 Perşembe 22:23
ADD’den 100’üncü yıl mesajı 



Alanya’da da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi Başkanı Zuhal Sirkeli, 22 Haziran 1919’da Ulusal Egemenliğe dayanan Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan ilk kuruluş belgesi Amasya Genelgesi’nin 100’üncü yılında bir açıklama yaptı. Sirkeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
Amasya Genelgesinin 100. yılındayız. 22 Haziran 1919’da vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ cümleleri Amasya Genelgesi’nin esas maddelerindendir ve 100 yıl önce olduğu gibi, bugün de Amasya Genelgesi mücadelemizin esası ve dayanağıdır. Siyasi iktidarlarca beslenen; millî his, millî vicdan ve insani değerlerden uzaklaşmış bazı zavallılar, halen Osmanlı saltanatçılığını ve Sevr’i savunmak hadsizliğindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan’a tereddütsüz saldıranlarla ve ‘Lazistan, Kürdistan, Rum Ortodoks Ekümenikliği’nden söz edenlerle karşı karşıyayız. BOP ve GOP projelerinin taşeronları sinsice çalışmaktadır. Cumhuriyet Devrimi ile kazandığımız çağdaş değerler birer birer yok edilmektedir.
Millî Mücadelemizin 100. yılında 30. yaşını kutlayan Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Önderimizin Amasya’da söylediği “…bu acıklı durum karşısında hemen bir örgüt kurmak ve yurdun her yanında çalışmalar yapmak, haklarımızı korumak zorunludur.” sözlerini görev kabul edenlerce kurulmuştur. 
Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk’ün Amasya’da işaret ettiği ve kurulmasını istediği o çatı örgütüdür. Millî Mücadelenin kazanımlarını korumakta kararlı ve inançlı bir dava kuruluşudur. Bu sorumlulukla çalışmaktadır.
Cumhuriyet Devrimi’ni başlatmak üzere yayınladığı Amasya Genelgesi’nin 100. yılında Büyük Atatürk’ü saygı ve tükenmez bağlılıkla anmaktayız. Devrim ve demokrasi şehitlerimizin bayrağını onurla taşımaktayız. 
Bu vesileyle bir kez daha Büyük Türk Milleti’ne söz veriyoruz: 

Egemenlik sarayın değil, milletimizindir. Bu sistem değişecektir.
Parlamenter ve çoğulcu demokratik yönetim temel hedefimizdir.
Gazi Meclis’e itibarını ve yetkilerini iade etmek önceliğimizdir.
Güçler ayrılığı ilkesini mutlaka yaşama geçireceğiz.
Saltanata ve hilafete özlem duyanlara izin vermeyeceğiz.
Cumhuriyet Devrimi ortak paydasında tüm Cumhuriyetçi güçlerin birlikteliğini   
sağlayacağız. 
Atatürk Cumhuriyeti’ni bölücülere fırsat vermeden yeniden inşa edeceğiz.    
Ne mutlu türküm diyene!”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81