1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

21 Haziran 2021 Pazartesi 20:21
1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılacak

Kabine Toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğansalgın ve kuraklık nedeniyle yem, hububat ve et fiyatlarını aşırı yükseltenlere izin vermeyeceklerini söyledi. 
Turizmde KDV indiriminin 1 ay daha uzatıldığını açıklayan Erdoğan, “1 Temmuzdan itibaren sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılacak. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sona eriyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor. Kamu ve özel sektördeki iş ve işlemlerin tamamında Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı salgın yönetimi ve çalışma rehberlerine uyulması hassasiyetle takip edilecek. HES kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecek. Konuyla ilgili diğer ayrıntılar İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer alacak. Güzel gelişmelerin devamı için milletçe tedbirlere uymayı sürdürmemiz gerekiyor. Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahip. Vatandaşlardan aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum. Yerli aşı çalışmalarında da birkaç ay içinde yaygın kullanıma geçebilecek seviyeye gelmeyi ümit ediyoruz. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek bu musibetin üstesinden hep birlikte geleceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81