'İSTİFA EDERİM'

'İSTİFA EDERİM'

08 Temmuz 2017 Cumartesi 02:37
'İSTİFA EDERİM'
Sapadere yangınını ardından bölgeye HES yapılacğı için yangın çıkartıldığını Orman Bakanlığı'nın oraya HES yapılacağından haberi olduğuna dair iddialara sert yanıt veren Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, "Orman yakılarak açılan alanın başka amaçla kullanıldığı bir nokta göstersinler istifa ederim" dedi.
 
 
RAPOR HAZIR DEĞİL
Sapadere Mahallesi’nde yaşanan orman yangınının sebebine ortaya koyacak olan raporun dün açıklanması bekleniyordu. Ancak beklenen rapor henüz açıklanmadı. Jandarma ve Orman İşletmesi yetkilileri tarafından ortak olarak hazırlanan rapor, yangının tam olarak nedenini ortaya koyacak. Raporun ardından adli makamlar gerekli işlemleri başlatacak.
2 BİN HEKTAR KÜL OLDU
Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ise bölgede incelemelerde bulundu. Geçmişte Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’nde şef olarak görev yapan Orman Mühendisi Aydın, hava sıcaklığının artmasıyla bölgenin her dönem risk taşıdığına dikkat çekti. Alanya’da ormancılar açısından en riskli bölgenin Sapadere Soğanlık bölgesi olduğuna vurgu yapan Milletvekili Aydın, tüm çabalara rağmen 2 bin hektar alanının yandığını belirtti.
60 YILIN EN SICAK GÜNÜ
Vatandaşların tüm zararlarının telafi deleceğini söyleyen Milletvekili Aydın, "Yangın son 60 yılın en sıcak gününde çıktı. Halkımız ormanlık alana yakın yerde ateş yakmamamılı. Bölgede temizlik ve  ağaçlandırma yapılacak. Kızılçam yerine yangına daha dayanaklı türlerle orman oluşturmak şart." dedi.
YASA VAR KULLANILAMAZ
Bölgeye HES yapılacağı için yangın çıkartıldığı yönündeki iddiaları değerlendiren Milletvekili Aydın "Orman yakılarak açılan alanın başka amaçla kullanıldığı bir nokta göstersinler istifa ederim" dedi. Aydın, “Anayasa gereği yanan yer başka amaçla kullanılamaz” diye konuştu.
Son Güncelleme: 08.07.2017 02:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81