'Eserleri sonsuza dek yaşayacak'

'Eserleri sonsuza dek yaşayacak'

18 Mayıs 2017 Perşembe 22:12
'Eserleri sonsuza dek yaşayacak'
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili açıklama yayınladı. ADD Alanya Şube Başkanı Aydın Özbaş, şunları söyledi: “19 Mayıs, Osmanlı topraklarında işgal ve paylaşımlara karşı mevcut saltanat ve hilafet makamı ile hükümetin kayıtsız kaldığı, hatta işgalcilerle işbirliği yaptığı bir ortamda, Türk milletinin istiklaline ve istikbaline önderlik edecek olan Mustafa Kemal Paşa’nın doğum günüdür. 
    19 Mayıs 1919, tarihten silinmek istenen Türk ulusunun yeniden doğduğu, dünyada emperyalizme karşı kesin bir başarıyla sonuçlanan ilk ulusal kurtuluş savaşının başladığı gündür. Bugün,1933 yılından bu yana Türk Gençliği tarafından bayram olarak kutlanmaktadır.   
    Gençlik ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe de güvenle bakabilirler.
     Geleceği kuracak ve yaşatacak olan gençlerimize her zaman önem ve değer veren Atatürk, Cumhuriyet’i en iyi biçimde koruyup kollayacağına inandığı gençlere emanet etmiş, böylelikle de Türk Gençliği’ ne güvenini göstermiştir.
     Bizler inanıyor ve güveniyoruz ki, Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi olan gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yüksek sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, şartlar ne olursa olsun çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceklerdir. 
     Bugün Atatürk ve Cumhuriyet ışığının önüne set çekmek isteyenler, her fırsatta ve her ortamda hiç çekinmeden, bir yerlerden cesaret alarak ve yaptıklarının hesabının sorulmayacağı düşüncesiyle Atatürk’e, yakınlarına ve devrimlerine saldıranlar, o ışığın şiddeti ve gücüyle tarihin çöplüğünde yer alacaklardır. Atatürk ve onun eserleri gençlerin omuzun da sonsuza değin yaşamaya devam edecektir” 
 
 
Son Güncelleme: 18.05.2017 22:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81