'Cumhuriyet yeniden dirilişin simgesidir'

'Cumhuriyet yeniden dirilişin simgesidir'

27 Ekim 2017 Cuma 22:35
'Cumhuriyet yeniden dirilişin simgesidir'
Alanya Kaymakamlığı, Cumhuriyet’in 94. yıldönümü kutlama programını yayınladı. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp
29 Ekim Pazar günü saat 24.00'te sona erecek. Bayram süresince tüm resmi ve özel kuruluşlar binalarını bayraklarla süsleyecek, gece ise ışıklandıracaklar. Belediye tarafından cadde ve alanlar bayrak ve dövizlerle süslenecek.
Kutlama töreni Cumartesi günü saat 13.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayacak. Pazar günü ise Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, makamında tebrikleri kabul edecek. Şelale meydanında ise resmi tören düzenlenecek. Harputlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören okulların etkinlikleri ile devam edecek. 
BAŞKAN YÜCEL, CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yücel, mesajında vatanın bölünmez bütünlüğüne vurgu yaparak, Alanya halkı başta olmak üzere tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Açıklamasında vatanın bölünmez bütünlüğüne ve ulusun birliğine her zamankinden daha çok ehemmiyet verdiklerine vurgu yapan Başkan Yücel, “Türk milletinin Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa gömmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin ve Alanya halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi.
Son Güncelleme: 27.10.2017 22:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81