'Çavuşoğlu'na borçluyuz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ALTSO'da turizmciler ve işadamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Bakan Çavuşoğlu'na övgüler yağdıran ALTSO Başkanı Şahin, "Bugün GZP ve ALKÜ açıldıysa, bunu Alanya'nın gururu olan Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na borçluyuz" dedi.

'Çavuşoğlu'na borçluyuz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ALTSO'da turizmciler ve işadamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Bakan Çavuşoğlu'na övgüler yağdıran ALTSO Başkanı Şahin, "Bugün GZP ve ALKÜ açıldıysa, bunu Alanya'nın gururu olan Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na borçluyuz" dedi.

07 Nisan 2017 Cuma 22:25
 'Çavuşoğlu'na borçluyuz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizmciler ve Alanya'nın dinamikleriyle Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu'nda bir araya geldi. ALTSO binasına girişinde önemli bir telefon görüşmesi yapmak için ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in makam odasına giren Bakan Çavuşoğlu'nun, Amerika'nın Suriye'deki bir hava üssünü vurmasıyla ilgili Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüğü öğrenildi. Saat 18.15'te başlayan toplantının açılış konuşmasını ise ALTSO Başkanı Mehmet Şahin yaptı. Bakan Çavuşoğlu sayesinde Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın (GZP) bugünkü seviyeye geldiğini söyleyen Şahin, "Bugün itibariyle GZP'nin yetersiz olduğunu biz de biliyoruz, Sayın Bakan da biliyor. Ama geçmişte bu havalimanında af edersiniz inekler otluyordu. Alanya her şeyin en iyisini hak ediyor. Bugün Alanya, Türkiye ekonomisine 4 milyar Dolar girdi sağlıyor. Bugün Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde (ALKÜ) 7 bin civarında öğrenci var. Geçmişte kışın Alanya'nın ana caddeleri bile bomboş olurdu ama bugün öğrencilerin de desteğiyle sokaklar cıvıl cıvıl oldu. Rusya ekonomik kriz dönem dönem iniş çıkışlar olacak. Bu dönem bize ders oldu. Neden turizmi çeşitlendirmiyoruz. Sadece deniz-kum-güneş ile olmaz. Sağlık ve spor turizmine ağırlık vermeliyiz. Günde belki 10 kez Sayın Bakan'a sosyal medyadan mesaj atıp bilgi veriyoruz. Ben bir kardeşinizim olarak hiçbir zaman ideolojik olmadım. İşadamı ideolojik düşünmez. Ben şehrin kazanması için çalışan biriyim" dedi.  
'TURİST BİZİM HERŞEYİMİZ'
Şahin'in ardından konuşma kürsüsüne davet edilen Alanya Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir, şöyle konuştu: "Bu salonda benim yaşıtım çok az insan var. Şimdi sizlerle AKP dönemi öncesi yaşadığım olayları anlatmak istiyorum. Eskiden sağlık problemlerimiz için özel hastanelere gidemezdik. Devlet Hastanesi'ne gittiğimizde saatlerce sırada beklerdik. Ama bugün Devlet Hastanesi de özel hastanelerden farksız oldu. Bunlar AKP döneminde oldu. Nankör olmamak lazım. Turist gelmezse bu dağdaki çobanı bile etkiler. Eskiden turizm yoktu, tek bir otel yoktu. Alanyalılar portakalını veya muzunu sattığında kızını oğlunu evlendirirdi. Şimdi tarım bitme noktasında. Turist bizim her şeyimiz. Turiste iyi davranalım. Kadınlara kızlara sarkıntılık yapmayalım. Hanutçuluk yapmayalım. Herkes birbirine güvensin. A partisi B partisi gözetilmemeli. Birlik olmazsak bizi yutarlar. Eşimize işimize sahip çıkalım. Kazancımız kadar harcamayalım. Birazını bir kenara koyup biriktirelim. Turizm 3 aya indi. Esnafın cezaevine girmesini istemiyoruz. Çok fazla mal stoku yapmayın. Bu sene çok paralı turist gelmeyecek. Geçen seneye oranla Rusya'dan daha fazla turist gelecek ama yine de hızlı gitmeyin. Çek kesmeyin, icraya düşmeyin, cezaevine girmeyin."     
'ALANYA'NIN EN BÜYÜK ŞANSI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'DUR'
Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir'in ardından konuşan AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, şunları söyledi: "Alanya bir cennet. Son yıllarda ilkleri yaşadı, kalkındı, büyüdü. Ben Manavgat doğumluyum ama doyduğum yer Alanya'dır. Burada 10 yıl görev yaptım. Alanya bir okuldur, bende emeği büyüktür. Eğer bugün bir İbrahim Aydın varsa Alanya'nın sayesindedir. Alanya son 15 yıldır hızlı bir şekilde kalkındı. Ülkemizin de kalkınması için güçlü iktidarlara ihtiyaç var. Son 15 yıldır ülkede güçlü bir iktidar olduğu için kalkındı. Adnan Menderes 14 Mayıs 1950'de tek başına iktidar oldu, ülkeyi kalkındırdı, ama 27 Mayıs 1960'taki darbeyle milletin önü kesilmiştir. Bu ülke 1965'te Süleyman Demirel iktidarında kalkınmıştır, 12 Mart 1971'deki muhtıra ile Demirel'in görevine son verilmiş, sağ sol çatışmaları, yokluk, kuyrukları yaşadık. 7 yılda 8 hükümet kurulmuş. 12 Eylül 1980'den önce Cumhurbaşkanı seçilemedi, darbe oldu. 1983'te Turgut Özal tek başına iktidar oldu, bu ülke yine kalkındı. Alanya'da 1984'ten sonra elektrik altyapısı geldi. 1990'lardan sonra koalisyon hükümetleri dönemi başladı, ülke geriye doğru gitmeye başladı. 3 Kasım 2002'ye kadar ülke geriledi, yerinde saydı. Demek ki Parlamenter Sistem'de bir sakatlık var. 1 Kasım 2015'ten beri milletvekiliyim, TBMM Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yapıyorum. Alanya ne zaman bütçe istese tek başına iktidar olduğumuz için hemen yerine getirebiliyoruz. Ama koalisyon hükümeti olsaydı hizmet getirme noktasında sıkıntılar yaşardık. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda sorun yaşamamak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ihtiyacımız var. Alanya'nın en büyük şansı, Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alanyalı olmasıdır. Alanya'ya bir devlet üniversitesi ve bir havalimanı kazandırdı."
'TURİST SAYISI ARTACAK'
Toplantıda son olarak konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi: "Rusya ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları ile telefonda görüştüğüm için salona geç geldim. Suriye İblid'deki insanlık dışı kimyasal gaz saldırısı konusunu konuştuk. Uluslararası camiayı harekete geçirmek için çaba sarf edeceğiz. Maalesef tüm çabalarımıza rağmen Suriye'deki rejim devam ettiği için can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Esnafa, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik devletin sunduğu imkanları artırmaya gayret ediyoruz. Devlet, esnafın zor günlerinde yanında olmak için vardır. Borçlar taksitlendiriliyor, temerrüt faizleri siliniyor. Düzenli ödeyenler yüzde 5 indirimle ödüllendirilecek. KOSGEB üzerinden sıfır faizli kredi de eminim esnafa can suyu olacaktır. Antalya ve Alanya'nın en önemli sektörleri turizm ve tarımdır. Turizm bizim için vazgeçilmez. Sektörün canlanması için çalışıyoruz. Alanya'ya gelecek olan turist sayısının artmasını ümit ediyoruz. Darbe girişimi, terör saldırıları ve Rusya ile yaşanan uçak krizinden dolayı sıkıntılar yaşandı. Moskova, Ukrayna ve Berlin fuarlarında gördüğümüz kadarıyla turist sayısı artacak. Ukrayna ile sadece kimlikle giriş yapılması için çalışma başlattık, en kısa sürede çözmek istiyoruz.
'ÖĞRENCİLER ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR'
Turizmi çeşitlendirmemiz gerek. Antalya'da açtığımız Hestourex Fuarı ile turizmi çeşitlendirmek istiyoruz. Sağlık ve spor alanında Alanya'ya turist çekmek için çalışıyoruz. 150 ülkeden 4 bin kişinin masraflarını karşılayarak bu organizasyona davet ettik. Amacımız, sağlık ve spor turizminin merkezi olmak. O kadar zenginliğimiz var ki, alışmışız kitle turizmine, vazgeçemiyoruz. Dünyaya bakıyoruz, adamlar taştan bile para kazanıyorlar. Kültür ile turizmi tek bakanlığa bağlamamızın sebebi buydu ama yeterli değil. Bunu daha da geliştirmek zorundayız. ALKÜ'nün giderek büyüdüğünü yerinde gördüm. Farklı alanlarda yeni bölümler açılıyor. İnşaatlarını yapıyoruz, kampüsümüzü kuruyoruz. Öğrenci sayısını artıracağız. Esnafın canlanması için, kepenkleri açmak için öğrenci sayısını çoğaltacağız. Şu anki rakamlar bile Alanya'ya önemli katkılar sağlıyor.
'BURASI NERESİ DİYE SORUYORLAR'
İnşaat sektörü de Alanya için önemli. Bu nedenle yurtdışından mülk alanlar için adımlar attık. Belli bir rakamın üzerinde mülk alanlara vatandaşlık, 100 bin Dolar üzerinde mülk satın alanlara süresiz ikamet izni veriyoruz. Antalya'ya hızlı tren getirmek için projelerimizi hazırlıyoruz. Antalya-Alanya ile Isparta-Burdur Otobanı'nı yapıyoruz. GZP'ye yeni terminal yapmaya başlayacağız. Böylece Rusya ve Ukrayna'dan direkt uçuşlar başlayabilecek. Yeni hedefimiz Körfez ülkeleri olacak. Bugün El Cezire Televizyonu'na röportaj verdik. Sunucuya 'Bu güzel yer neresi?' diye sosyal medyadan sorular geldi. 15 yılda çok şey yaptık ama geldiğimiz yeri yeterli bulmuyoruz. Dünyada 17. değil 10. olmak, Avrupa'da 6. değil 3. olmak istiyoruz."
ÇAVUŞOĞLU BUGÜN DE ALANYA'DA
Bakan Çavuşoğlu'nun 8 Nisan Cumartesi(bugün) saat 12.00'de Alanya Sanayi Sitesi'ne geçerek esnafla buluşacağı bildirildi. Bakan Çavuşoğlu'nun programı, saat 15.00'de başlayacak Mahmutlar ve çevresindeki mahalleleri ziyaretlerle son bulacak. Pazar günü ise kırsal mahallelere gidecek olan Bakan Çavuşoğlu, aynı akşam Alanya'dan ayrılacak.
Son Güncelleme: 07.04.2017 22:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81