CHP'li Özçelik engelli vatandaşlarla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, halkla buluşmalarına engelli bireyler ve engelli ailelerinden başladı

CHP'li Özçelik engelli vatandaşlarla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, halkla buluşmalarına engelli bireyler ve engelli ailelerinden başladı

19 Ocak 2024 Cuma 09:18
CHP'li Özçelik engelli vatandaşlarla buluştu

ENGELLİ ailelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda dile getirilen sorunlar duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Osman Tarık Özçelik toplantıya emekli öğretmen olan eşi Canan Özçelik ile avukat ve iş insanı olan kızı Gamze Özçelik Karabacak ile birlikte katıldı.


"ENGELSİZ KENT HEDEFLİYORUZ"

Özçelik, toplantının organize edilmesine katkı sağlayan Patika Derneği ve Engelsiz Yaşamevi Derneği yöneticilerine teşekkür ederken, vatandaş buluşmalarına engelli bireyler ve aileleriyle başlamayı bilerek ve isteyerek planladıklarını ifade etti. Özçelik, Anayasanın eşitlik ilkesine sıkı sıkıya bağlı bir kişi olduğunu, engelli bireylerin vatandaşlık haklarına hiç bir kısıtlama ve engelle karşılaşmadan ulaşmalarının en doğal hakları olduğunu vurguladı. Osman Tarık Özçelik, "Yaşadığınız sorunları ve taleplerinizi bizzat sizlerden duymak istedik" dedi.

YAŞADIKLARI SORUNLARI ANLATTILAR

Toplantıda engelli bireyler ve yakınları, yaşadıkları sorunları anlatırken, "Engelli çocuklarımızın takibine ilişkin bir sistem yok, engelli bireylerimizi sadece yakınları biliyor; engelli bireylerimizin eğitimine ve yeteneklerine ilişkin sistemli bir kayıt ve takip sistemi yok, engelli aileleri çocuklarını eğitebilmek için okul, eğitimci arıyorlar; engelli ailelerinin engelli çocuklarını geçici süreler için bırakabilecekleri güvenli yaşam merkezleri yok, engelli bireylerin sosyalleşebileceği merkezler, lokaller yok; engelli bireylerimizin tek başlarına toplu ulaşım araçlarından yararlanması neredeyse imkansız; engelli bireylerin ve ailelerinin sorunları için müracaat edecekleri bir muhatap yok; engelli bireylerimizin yeteneklerini keşfederek, spor, sanat, bilim gibi yetenekli oldukları alanlarda gelişmelerini sağlayacak bir gelişim danışmanlığı uygulaması yok; engelli istihdamına yönelik hiçbir çaba yok; engelli bireylerimizin kullandıkları akülü araçların tamir ve bakımını dahi yaptırabilecekleri yer yok, bu konuda kendilerine bir destek yok" dediler. Bir engelli yakınının, “Ben 6 aydır biyopsi sonucumu almaya dahi gidemedim, ben öldükten sonra çocuğum ne olacak” şeklinde konuşması duygulu anlara neden oldu.

ÖZÇELİK NET KONUŞTU

Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, “Burada dile getirilen her konuyu arkadaşlarım not ettiler, bizzat her birisinin takipçisi olacağım. Ancak, size ilk sözüm şu olacak: İnşallah Belediye Başkanı olduktan sonra, ilk 3 ay içerisinde bu toplantıyı tekrar yapacağız, dile getirilen sorunları projelendireceğiz ve 2 yıl içerisinde bu sorunların yarısını çözeceğiz, kalan yarısını da çok uzak olmayan bir takvimde sonuçlandıracağız" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81