Alanya'da denizin dibi temizlendi

Alanya'da denizin dibi temizlendi

06 Haziran 2024 Perşembe 12:40
Alanya'da denizin dibi temizlendi

Alanya İnsan Hakları ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Dünya Çevre Günü kapsamında Alanya Kızılkule çevresinde deniz temizliği etkinliği düzenledi. Bu anlamlı etkinlikle denizlerdeki kirliliğe dikkat çekilerek farkındalık oluşturulması amaçlandı.

İHH Alanya Arama Kurtarma Ekibi’nin dört dalgıçla gerçekleştirdiği temizlikte, denizden sadece insanların denize attığı çöpler çıktı. Yaklaşık beş çuval pet şişe, alkol şişeleri ve kutuları, plastik atıklar, insanların çevreye, denize ve doğaya nasıl sahip çıktığının ibretlik bir örneği oldu.

Dünya Çevre Günü’nde İHH’nın Alanya Kızılkule Temizliği Etkinliği’ne dair açıklama yapan İHH Alanya Arama Kurtarma Ekip Başkanı Ramazan Başkan, şunları söyledi:

“Dünya Çevre Günü her yıl 5 Haziran’da kutlanmaktadır ve bu özel gün, çevresel sorunlara dikkat çekmek istedik. Yaptığımız etkinlikte gördük ki denizlerimizden tek çıkan duyarsız kişilerin davranış bozukluğu oldu. Bu denizler bizim, bu doğa bizim. Lütfen bu güzellikleri korumak için hep birlikte çaba gösterelim.”


Etkinlik, deniz kirliliğinin boyutunu gözler önüne sererek, bu konudaki farkındalığı artırmayı amaçladı. İHH yetkilileri, vatandaşları denizleri ve çevreyi korumaya çağırırken, bu tür kirliliklerin önüne geçilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladılar.

Kızılkule’den çıkan görüntüler, deniz kirliliğinin ne kadar büyük bir sorun olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu anlamlı etkinliğin, denizlerimiz ve çevremiz için bir farkındalık oluşturması ve gelecekte bu tür kirliliklerin önüne geçilmesi için gerekli adımların atılmasına katkı sağlaması umut ediliyor.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81