Tezgahları kültür balıkları süslüyor

15 Nisan’da sona eren avlanma yasağı sonrası, Ordu’daki tezgahlarda kültür balıkları daha çok talep görüyor.

Tezgahları kültür balıkları süslüyor

15 Nisan’da sona eren avlanma yasağı sonrası, Ordu’daki tezgahlarda kültür balıkları daha çok talep görüyor.

10 Mayıs 2021 Pazartesi 14:11
Tezgahları kültür balıkları süslüyor

15 Nisan’da sona eren avlanma yasağı sonrası, Ordu’daki tezgahlarda kültür balıkları daha çok talep görüyor.

1 Eylül’de av sezonunun başlamasıyla denize açılan balıkçılar, geçtiğimiz sezon hamsiden umduğunu alamadı. 15 Nisan’da sona eren sezon sonrası kıyı balıkçılarının avladıkları mezgit ve barbun balığı tezgahlarda yerini alırken, çoğunluk olarak ise kültür balıkları tezgahları süslüyor. Perşembe ilçesinde üretilen kültür balıkları, yılın 12 ayında satışa sunulabiliyor.

Perşembe ilçesinde balıkçılık yapan Erdal Çamaş, 15 Nisan yasağı sürecinde kıyı balıkçılarının barbun, mezgit, istavrit ve iskorpit avladıklarını söyledi. Bu süreçte barbunun bollaşacağını ve kültür balıklarının talep gördüğünü ifade etti.

Filiz Yazkan isimli kadın balıkçı da tezgahlarda somon, levrek, çipura, mezgit, barbun ve istavrit olduğunu belirterek, “Yaz döneminde de iskorpit balığı olur. Deniz levrekleri gelir ve kaya balıkları yaz aylarında yerini alır. Yazın Perşembe ilçesinde deniz balığı da olur ama bu aylarda kültür balıkları ön planda” dedi.

Öte yandan tezgahlarda mezgit 25, barbun 30, levrek 50, çipura 50, somon 30, alabalık 30 liradan satılıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81