SGK yanıtladı emekli maaşlarında kesinti mi olacak

Vatandaşın merakla beklediği soruya Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan açıklama geldi ve emekli maaşlarından kesinti yapılacağı iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

SGK yanıtladı emekli maaşlarında kesinti mi olacak

Vatandaşın merakla beklediği soruya Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan açıklama geldi ve emekli maaşlarından kesinti yapılacağı iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

25 Şubat 2020 Salı 23:18
SGK yanıtladı emekli maaşlarında kesinti mi olacak

Vatandaşın merakla beklediği soruya Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan açıklama geldi ve emekli maaşlarından kesinti yapılacağı iddialarının asılsız olduğu belirtildi. Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşlarında kesinti yapılacağı ve bayram ikramiyelerinin kaldırılacağı haberlerini yalanladı.

İddialar Gerçeği Yansıtmıyor

SGK, ortaya çıkan bazı iddialar sonucunda vatandaşları aydınlatmak amacıyla yaptığı açıklamada, emekli maaşlarında kesinti yapılacağı ve bayram ikramiyelerinin kaldırılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını aktardı.

SGK’nın Böyle Bir Çalışması Bulunmuyor

Yaptığı açıklamasında bazı basın-yayın organlarında SGK’nın bazı yeni çalışmalar içinde olduğuna dair iddialar sonrasında vatandaşları aydınlatmak amacıyla açıklama yapıldığını aktaran Sosyal Güvenlik Kurumu, söz konusu haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve ortaya çıkan haberlerle ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan herhangi bir çalışma istenmediği aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da böyle bir çalışmasının bulunmadığı belirtildi.

Bu Tarz haberler Sıklıkla Yapılıyor

Bu tarz haberlerin vatandaşları yanıltmak ve kurumu yıpratmak amaçlı olarak sık sık yapıldığı ve haberlerin tamamen maksatlı olduğu belirtilirken bu tür haberlere karşı her türlü hukuki hakların kullanılacağı da duyuruldu.

Olayın Geçmişi

Ortaya çıkan haberlerde, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tasarruf tedbiri adı altında 5 maddeden oluşan bir taslak hazırladığı iddia edilmişti. Ortaya atılan haberlere göre, emekli maaşlarından sağlık kesintisi kapsamında yüzde 5’lik bir kesinti yapılacağı ve bayramlarda verilen ikramiyelerinde kaldırılmasına yönelik talepte bulunulduğu belirtilmişti. SGK’dan bu iddiaların hepsinin asılsız olduğuna dair açıklama geldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81