Rüzgar’dan Alanyalılara duyuru

Yurt genelinde uygulanan korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında, TAPDK süre uzatım işlemlerinde belge mühürlenmesi ve paraflanması süreçleri ileri bir tarihe ertelendi.

Rüzgar’dan Alanyalılara duyuru

Yurt genelinde uygulanan korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında, TAPDK süre uzatım işlemlerinde belge mühürlenmesi ve paraflanması süreçleri ileri bir tarihe ertelendi.

19 Mart 2020 Perşembe 22:57
Rüzgar’dan Alanyalılara duyuru

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, TAPDK süre uzatım işlemleri hakkında korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında yeni bir duyuru yayınlandığını açıkladı. Rüzgar, yeni yapılan duyuru ile süre uzatma işlemleri yaptırmak isteyen işletmelerin, para yatırma işlemlerinde bir değişiklik yapılmadığını, TAPDK süre uzatım bedellerinin son tarih olan 31 Mart 2020 tarihine kadar yatırılması gerektiğini ifade etti. TAPDK belge onay işlemlerinin ise 15/04/2020-15/05/2020 tarihleri arasına ertelendiğini belirten İlçe Müdürü Rüzgar açıklamasına şöyle devam etti; “Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 14 üncü maddesi uyarınca; sonu çift rakamla biten yıllarda, belge sahiplerinin süre uzatım işlemlerini tamamlayabilmesi için süre uzatım bedelini bankaya yatırmaları ve süre uzatım işleminin yapıldığının yetkili merci tarafından belge üzerinde gösterilmesi gerekmektedir.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Yurt genelinde uygulanan korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında, süre uzatım işlemi gerçekleştirmek isteyen ve süre uzatım bedellerini yatırmış olan satıcıların belgelerinin mühürlenmesi ve paraflanması işlemleri 15/04/2020-15/05/2020 tarihleri arasına ertelenmiştir. Süre uzatım bedellerini yatırmış olan belge sahibi vatandaşlarımızın 15/04/2020 tarihine kadar ilçe müdürlüğümüze başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Lüzum görülmesi halinde belirtilen tarihlerin değiştirilmesi ve işlemlerin ötelenmesi hususu Bakanlığımız tarafından yeniden değerlendirilecektir.

BELGE BEDELLERİNİN YATIRILMASINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Belge bedellerinin yatırılması usulünde değişiklik bulunmamakta olup; bedellerin her yıl olduğu gibi bu yıl da Mart ayı sonuna (31/03/2020 tarihine) kadar yatırılması gerekmektedir. TADK süre uzatımı için işletmelerin, ödemenin bankaya yapıldığını ilçe müdürlüğümüze beyan etmesi gerekmektedir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81