İş arayana devletten destek

Hükümet, sosyal yardım alanların iş gücüne katılmasını teşvik ediyor. İş görüşmesi için 40 ila 120, çalışmaya başlanması halinde 788 lira ödeniyor.

İş arayana devletten destek

Hükümet, sosyal yardım alanların iş gücüne katılmasını teşvik ediyor. İş görüşmesi için 40 ila 120, çalışmaya başlanması halinde 788 lira ödeniyor.

05 Mart 2019 Salı 19:29
İş arayana devletten destek

İstihdam seferberliği sürerken, sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların aktif iş gücüne katılması için hükümet tarafından çeşitli destekler veriliyor. İş arayanlara iş görüşmesi için gereken evrakların masrafı karşılığında 40 ila 120 lira ödenirken, kişinin çalışmaya başlaması halinde 788 lira daha veriliyor. Böylece iş arayanlara devletin yapmış olduğu destek 900 lirayı aşıyor.

GİDERLERE ÖDENEK

Bu kapsamda verilen 'istihdam yardımı', iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderler için, bir yıl içinde azami 3 kere olmak üzere, 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor. Bu şekilde iş ararken ve iş görüşmesine giderken yapılan masraflar karşılanmış oluyor.

SOSYAL YARDIM ÖNCELİĞİ

Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, bir yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar, 788 lira 84 kuruş olarak belirlendi. Bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda, eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda (eğitim, gıda, kömür gibi) öncelik veriliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81