Waldorf hız kesmiyor

Alanya Waldorf Eğitim Vakfı ve Waldorf Pedagojisi Berlin'in katkılarıyla beşincisi düzenlenen mesleki eğitim seminerine katılan öğretmenlere katılım belgeleri verildi.

Waldorf hız kesmiyor

Alanya Waldorf Eğitim Vakfı ve Waldorf Pedagojisi Berlin'in katkılarıyla beşincisi düzenlenen mesleki eğitim seminerine katılan öğretmenlere katılım belgeleri verildi.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 00:43
Waldorf hız kesmiyor
Alanya Waldorf Eğitim Vakfı ve Waldorf Pedagojisi Berlin'in katkılarıyla beşincisi düzenlenen mesleki eğitim seminerine katılan öğretmenlere katılım belgeleri verildi. Alanya Waldorf Okulu'ndaki belge törenine Waldorf Eğitim Vakfı Başkanı Orhan Demirtaş, Alanya Waldorf Eğitim Vakfı İcra Kurulu Üyesi Faruk Konukçu ile öğretmenler katıldı. Alanya Waldorf Eğitim Vakfı İcra Kurulu Üyesi Konukçu, Alanya'daki Waldorf okul projesininbir parçası olarak başlatmış oldukları eğitimci programının beşinci etabını tamamladığını söyledi. Konukçu, "Bu hem Waldorf okul projemizin kendi öğretmenleri, hem de farklı şehir ve okullardan öğretmenlerin kendi mesleki formasyonlarını geliştirmek amacıyla katılmış oldukları bir projeydi. Proje 6 dönemden oluşuyor. 6 dönem sonunda da Stutgart Üniversitesi ile yaptığımız protokole istinaden uluslararası geçerliliği olan bir sertifikayla tamamlanacak. Biz bu eğitimleri bir öğretmen havuzu oluşturmak için yapıyoruz. Türkiye'de Waldorf için lisans ve yüksek lisans eğitimi yok. Biz okullaşma projesindeyklen en önemli ayaklarımızdan birisinin de eğitimci eğitimi sorununu burada çözmek olduğuna karar vermiştik. Bu çerçevede ilk eğitim programımız önümüzdeki sömestr döneminde bitecek. Bu eğitim programı bu dönemle sınırlı değil. Önümüzdeki dönemlerde de bu eğitimlere devam edeceğiz. Bütün öğretmen arkadaşlarımız bu eğitimleri tamamlayacak. Bunun dışında da dışardan katılıma açık bir eğitim olacak. Öğretmenlerin bundan sonraki eğitim hayatlarında Waldorf pedagojisi ile ilgili almış oldukları eğitimi kendi pratiklerine aktaracaklarına ve öğrencileri için çok daha farklı bir öğretmenlik açılımı sunacaklarını düşünüyorum" dedi. Daha sonra öğretmenlere sırayla katılım belgeleri verildi.
Son Güncelleme: 13.08.2016 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81