TED’de bilim 6. kez şenlendi

TED Alanya Koleji tarafından bilim sevgisini ve bilimsel merakı genç zihinlerde yaygınlaştırmak amacıyla gelenekselleştirilen "Bilim Şenliği", 11.05.2018 Cuma günü TED Alanya Koleji Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

TED’de bilim 6. kez şenlendi

TED Alanya Koleji tarafından bilim sevgisini ve bilimsel merakı genç zihinlerde yaygınlaştırmak amacıyla gelenekselleştirilen "Bilim Şenliği", 11.05.2018 Cuma günü TED Alanya Koleji Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

13 Mayıs 2018 Pazar 20:43
TED’de bilim 6. kez şenlendi

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde oluşturulmuş 90 deney ve projenin yer aldığı bilim şenliğimizin açılışını Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er yaptı. TED Alanya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdemir’in de teşrif ettiği şenliğe yoğun bir veli katılımı vardı. Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Er, açılış konuşmasında Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” sözüne atıfta bulunarak bilimin çağımızın temel dinamiği olduğunu belirtti ve gençlerimizin bilim temelli bir eğitimle yetiştirilmesi gerekliliğinin üzerinde durdu. Konuşmasının bitiminde gençlere seslenen Hüseyin Er, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmanın gençlerimizin asli görevi olduğunu ifade etti.

Bilim Şenliği kapsamında 63'ü ilkokul ve ortaokul, 27'si lise olmak üzere toplam 90 bilim kübiği oluşturuldu. Açılış öncesinde hazırlanan kübiklerde, tasarım aşamasından deney aşamasına uzayan projeler konuklara tanıtıldı. Çeşitli deneyler, mihmandar öğrenciler eşliğinde görevli öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca etkinliğin sergi bölümünde öğrencilerin hazırladığı maketler sergilendi ve bilimin gerçek hayatla ilişkisi üzerine söyleşiler gerçekleştirildi.
Konuya ilişkin okul gazetesine demeç veren Okul Müdürümüz Kamil Okuroğlu, "Esas hedefimiz, bilimsel disiplini ve rasyonel düşünce tarzını yaymak, benimsetmek. Buna çocuklarımızdan ve gençlerimizden başlarsak kalıcı sonuçlar elde edeceğimizi biliyoruz. O nedenle de Kolej kültürümüzün somutlaşması anlamında bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. Başta yönetimimiz olmak üzere, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize bu etkinliğe verdikleri destekten, yoğun katılımdan ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz." diyerek bilim şenliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81