Sera cenneti Gazipaşa

Gelişen turizm bölgesi olarak adlandırılan Gazipaşa, açık tarım arazileri ve örtü altı alanlarda yapılan üretim ile dikkat çekiyor.

Sera cenneti Gazipaşa

Gelişen turizm bölgesi olarak adlandırılan Gazipaşa, açık tarım arazileri ve örtü altı alanlarda yapılan üretim ile dikkat çekiyor.

17 Temmuz 2014 Perşembe 10:48
Sera cenneti Gazipaşa
SESSİZ Cennet olarak adlandırılan Gazipaşa, tarımsal üretimleriyle ön plana çıkıyor. Türkiye'de turfanda sebze üretiminde önemli bir yere sahip olan Gazipaşa, açık tarım arazilerinin yanısıra örtü altı alanlarda ciddi üretim yapılıyor. Özellikle son 5 yılda, örtü altı üretimde artış görülüyor. Gazipaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazan Durak Özçelik, Gazipaşa Sahil'e ilçe tarımıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Gazipaşa halkının büyük çoğunluğunun geçimini tarımdan sağladığını anlatan Müdür Nazan Durak Özçelik, yeni neslin de tarıma yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekti.
165 BİN DÖNÜM
TARIM ARAZİSİ VAR
Müdür Özçelik, "Gazipaşa'da onlarca turfanda ürünü bir arada bulabilmek mümkün. Son yıllarda özellikle muz, kiraz ve çilek üretiminin yaygınlaştığını görüyoruz. Armut, avokado, ayva, badem, ceviz, elma, erik, harnup, incir, kayısı, kivi, limon, nar, portakal, şeftali, üzüm, yenidünya, zeytin gibi birçok meyve türleri yetiştiriliyor. Muz ve çileğin örtü altı üretiminin de artması dikkat çekici. Meyve üretimi yapılan arazilerin toplamı 52 bin 915 dönümü(dekar) buluyor. Gazipaşa'da ekili olan toplam tarım arazisi ise 165 bin 150 dönüm" diye konuştu.
HIYAR ÜRETİMİ İLK
SIRADA YER ALIYOR
Örtü altında daha çok sebze üretiminin yapıldığını ifade eden Özçelik, "Cam, plastik, tünel gibi örtü altı alanlarda daha çok hıyar, domates, patlıcan, fasulye, biber ve karpuz üretimi yapılıyor. Bu ürünlerin üretiminin yapıldığı örtü altı alanların toplamı 26 bin 765 dönüm. Örtü altı alan miktarının özellikle son 5 yılda arttığını gözlemliyoruz. Açıkta üretilen başlıca sebze türleri ise bakla, bamya, bezelye, biber, brokoli, domates, fasulye, ıspanak, enginar, fasulye, kabak, lahana, marul, patlıcan. Tarla bitkileri arasında ise buğday, arpa, bakla, mısır, patates, soğan, yer fıstığı gibi ürünler yer alıyor. Açıkta üretim yapılan alan miktarı 10 bin dönüm" dedi.
 
Son Güncelleme: 17.07.2014 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81