Sağlık Lisesi'nden anlamlı etkinlik

Özel Alanya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri; haksız düşman saldırısında tam 253 bin askerimizin şehit olduğu ve tarihe altın harflerle ‘’Çanakkale Geçilmez!’’sözünü yazdırdığı Çanakkale Şehitlerini andı.

Sağlık Lisesi'nden anlamlı etkinlik

Özel Alanya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri; haksız düşman saldırısında tam 253 bin askerimizin şehit olduğu ve tarihe altın harflerle ‘’Çanakkale Geçilmez!’’sözünü yazdırdığı Çanakkale Şehitlerini andı.

19 Mart 2017 Pazar 22:31
Sağlık Lisesi'nden anlamlı etkinlik

Edebiyat Öğretmeni Zeynep Karahan ve Coğrafya öğretmeni Gamze Aslan tarafından hazırlanan anma programı, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve İngilizce öğretmeni Ayşe Seda Uysal’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.
Uysal konuşmasında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu ifade etti. Uysal, “20. Yüzyıl başlarında, Çanakkale’de bu milletin yedi düvele dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiği destansı, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesi, dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olmuştur. 1915 Çanakkale Zaferi, bu milletin milli ve manevi değerleriyle, kurduğu köklü ve güçlü medeniyetinin, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe uzanışının sembolüdür. Çanakkale, bastığımız yerlerin topraktan öte, binlerce insanın cesaretiyle, gücüyle ve azmiyle nasıl ‘vatan’ toprağına dönüştüğünü bizlere anlatan destansı bir zaferdir. Aziz ecdadımızın kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her karış toprağı nice kahramanlık destanlarını haykırmaktadır. Bu gün ecdadımızın yaptığı mücadeleyi, ecdadın torunları içte ve dışta hain güç ve mihraklara karşı yedi düvelde sergilemekte ve açıkça Hilal ve haçın mücadelesini vermektedir” dedi.
Tarihin her bir sayfasının Çanakkale kahramanlarının şan ve şerefini anlattığını belirten Uysal, bu toprakların, okul sıralarını bırakıp cepheye koşan gencecik evlatları hatırlattığını aktardı. “Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur” diyen Uysal şu ifadeleri kullandı: “Böyle bir geçmişin varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yâd ediyor, 102 yıl önce bu topraklarda tarih yazan ecdadımızı ve bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.
Programda Çanakkale Savaşı’nda yaşanılan anlar, sonrasında Hemşirelik öğrencisi İsmail Akyol, Çanakkale Şehitleri için yazılan “Çanakkale Geçilmez’’ ve Hemşirelik öğrencisi Murat Yılmaz’ın “Çanakkale Şehitlerine’’şiirini  okumasının ardından son olarak “Çanakkale”  oratoryosu okulumuz hemşirelik ve sağlık bakım teknisyenliği bölümü öğrencileri  tarafından sergilendi. Eren Avıc ve Merve Yaren Gedik’in sunumu ile gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ile son buldu.
Son Güncelleme: 19.03.2017 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81