İlk zil Rus Okulu'nda çaldı

Alanya’da yerleşik yaşayan Ruslara ve Rusça konuşan ülke vatandaşlarına hizmet veren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Klassika-M Okulu’nun ilk ders zili çaldı.

İlk zil Rus Okulu'nda çaldı

Alanya’da yerleşik yaşayan Ruslara ve Rusça konuşan ülke vatandaşlarına hizmet veren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Klassika-M Okulu’nun ilk ders zili çaldı.

01 Eylül 2016 Perşembe 23:08
İlk zil Rus Okulu'nda çaldı
Alanya’da yerleşik yaşayan Ruslara ve Rusça konuşan ülke vatandaşlarına hizmet veren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Klassika-M Okulu’nun ilk ders zili çaldı. Açılış töreninde İstiklal Marşı’nın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Yeni yılda 100 kadar öğrencinin kayıt yaptırdığı okulun Kurucu Üyesi Şeyhmus Kadıoğlu, öğrencilerin yetişmesinde kutsal bir vazife ve sorumluluklarının olduğunu söyleyerek “Çocuklarımızın heyecanını hepimiz paylaşıyoruz. Aramıza yeni katılan öğretmen ve öğrencilerimize başarılı bir ders yılı diliyorum. Amacımız, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk Milleti’nin milli, manevi, ahlaki, tarihi ve kültürel değerini taşıyan, ülkesini, ailesini, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, sorumluluklarını bilen ve bunları davranış biçimi haline getirmiş bireyler yetiştirmektir” dedi.
 
“ÖĞRENCİ SAYISI GİDEREK ARTIYOR”
Okul hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Mehmet Sinan Kılavuz, okulun iki yıldır faaliyette olduğunu söyledi. Moskova’daki Klassika-M okulunun bir şubesi olarak Alanya’da faaliyet gösterdiklerini dile getiren Kılavuz, “Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı’mıza bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Öğrenci sayımız giderek artıyor. 100 civarında öğrenci okulumuza kayıt yaptırdı” dedi.
 
“ÖĞRENCİLERİN GELECEKTEKİ ROLLERİ ÖNEMLİ”
Okulun ülke turizmi ve Türkiye’nin dünya ülkeleri ilişkileri açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Uluslararası Klassika-M okulunun Alanya’da olmasının bölge açısından büyük bir şans olduğunu söyleyerek, “Rusya ile yaşanan kriz sonrasında Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile görüşmesi ve akabinde karşılıklı imzaların atılması sonrasında okula olan talep daha da arttı. Sadece Rus değil, Türk anne babaların da bu okula ilgi göstermesi gerekir. Çünkü gelecekte Türkiye ve Rusya’nın daha büyük beraberliklere imza atacağına inanıyorum. Çok daha büyük ilişkiler kuracağız. Bu okuldan yetişecek olan öğrenciler de her iki kardeş ülkenin gelişmesinde önemli roller alacaklardır. Bu doğrultuda Rusça dilini mümkün olduğu kadar ilerletip öğrenmemiz önem arz ediyor” dedi. Ayrıca yeni eğitim öğretim sezonu için okulda yeni bir kütüphane de kuruldu. Kurulan bu kütüphaneye öğrenciler kitap bağışı yaptı.

Berker Pakna
 
Son Güncelleme: 01.09.2016 23:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81