Bil Koleji fark yaratmaya devam ediyor

Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından gerçekleştirilen yetenek haritası ve akademi projesi Alanya Bil Koleji’nde yeniden farklı bir proje ile Alanya halkı ile buluşuyor.

Bil Koleji fark yaratmaya devam ediyor

Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından gerçekleştirilen yetenek haritası ve akademi projesi Alanya Bil Koleji’nde yeniden farklı bir proje ile Alanya halkı ile buluşuyor.

29 Nisan 2018 Pazar 21:35
Bil Koleji fark yaratmaya devam ediyor

Yrd. Doç Oktay Aydın projenin Yetenek haritası projesi çoklu zekâ kuramı çerçevesinde çocukların baskın ilgi ve yetenek alanlarını ortaya çıkartmayı amaçlıyor. Ortaya çıkan yetenek alanlarına göre atölyeler oluşturuluyor. Öğrenciler yeteneklerine göre eğitim alıyorlar. Okullarda sınav kaygısı, öğrenci yeteneklerinin tam anlamıyla ortaya çıkarılmasının önüne geçiyor.Hem onların kendilerini algılamaları hem de performanslarından hareketle Bil Alanya Koleji ile birlikte öğrencilerimize bir gelecek kurmayı hedefleniyor.
‘HER İNSAN FARKLI BİR DÜNYADIR’

Her insan farklı bir dünyadır sloganıyla yola çıkarak bu projeyi Bil Alanya Kolejinde başlatıp öğrencilerimizin, yetenek gelişimlerini destekleyerek akademik başarılarını arttırmak hedefleniyor. Yetenek geliştirme çalışmalarının yaygınlaşması amacıyla diğer okullar için bir örnek oluşturup Alanya'da ilklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz diyerek sözlerine devam eden Yrd. Doç Oktay Aydın, “Bil Alanya Koleji Yetenek Akademisi Projesinin hedef kitlesi ana sınıfından başlayıp lise kademesine kadar uzanmakta olduğunu, Öğrencilerimizin yetenek haritaları çıkarıldıktan sonra yetenek akademisi programları uygulanıp çocukların ve ailelerin katılacağı "yetenek ve kariyer danışmanlığı" görüşmeleri yapılır. Bu görüşmelerde, çocukların baskın ve öncelikli yetenek ve ilgi alanları hakkında değerlendirmeler yapılır; raporlardan elde edilen sonuçlardan hareketle yetenek akademisi programlarına, okula ve meslek alanlarına yönlendirmeler yapılır.
SEMİNER 5 MAYIS’TA 
Yrd. Doç Oktay Aydın ilk önceliğimiz öğrencilerimizin Yetenek Haritalarının çıkarılmasıdır.Bu aşamada, sekiz(Sözel-Dil Yeteneği, Mantıksal-Matematik Yeteneği, Görsel-Uzamsal Yetenek ,İşitsel-Müzikal Yetenek, Sosyal-Kişilerarası İletişim Yeteneği ,Kişisel-Öze dönük Yetenek ,Bedensel-Kinestetik Yetenek ,Doğa Yeteneği )temel yetenek alanında öğrencilerimizin yetenek haritaları çıkarılmakta ve raporlanmalar yapılmaktadır.Yılda bir kez yapılacak olan test sonucunda öğrencilerimiz yeteneklerine göre atölyelere yönlendirilip,ilgi duydukları alanlarda kariyer çalışmaları yapacaklardır diyerek sözlerini tamamladı. Projenin siz velilere tanıtımı için yetenek haritası projesi koordinatörü Psikolog Mehmet Ali Akın tarafından 5 Mayıs Cumartesi saat 11.00' de Bil Alanya Koleji Konferans Salonun' da seminer verilecektir.” Dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81