ALKÜ’de YÖS başarıyla gerçekleştirildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) ikinci Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) başarıyla gerçekleştirildi.

ALKÜ’de YÖS başarıyla gerçekleştirildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) ikinci Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) başarıyla gerçekleştirildi.

27 Haziran 2019 Perşembe 13:28
ALKÜ’de YÖS başarıyla gerçekleştirildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALKÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörlüğünde 2019’un ikinci Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) başarıyla tamamlandı. Bu zamana kadar dördüncü kez yapılan ALKÜ-YÖS’e ilgi yine beklenenin üstünde oldu. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki insanları bir araya getiren ALKÜ’nün düzenlediği YÖS’e Almanya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Avusturya, Bulgaristan, Danimarka, Hollanda, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ürdün, Lübnan, Afganistan, İran ve Irak gibi ülkelerden 130 öğrenci katıldı. Bir önceki yıla göre artış gösteren yabancı öğrenci sayısı ALKÜ’nün bölgede, yabancı öğrenciler tarafından tercih edilen bir üniversite olduğunu gösteriyor. Yapılan sınava ilişkin bir açıklama yapan ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi, “Bu sene iki sınavı başarıyla tamamladık. Seneye yine aynı başarıyı sağlamak adına çalışmalarımız sürecektir. Konuyla ilgili olarak Üniversitemiz daha sonraki zamanlarda detayları kamuoyu ile paylaşacaktır. Yapılan sınav bütün üniversitelerde geçerli olduğundan geçerli puanı alan öğrenciler ALKÜ veya Türkiye’deki diğer üniversitelere de başvuru yapabilecek. Üniversitemizde okumak için geçen sene yaklaşık bin yabancı uyruklu öğrenci başvurusu gerçekleşti, bu sene bu rakamın 2 bine yaklaşması bekleniyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81