Alanya’nın gurur kaynağı olacak

2018/2019 Eğitim öğretim yılında Bil Alanya Koleji bünyesinde hizmete girecek olan Fen Bilimleri Lisesi ve Anadolu Lisesi toplam 320 öğrenci kapasiteli olacağı bildirildi. Oba Çarşamba Mahallesi’nde hizmete girecek olan eğitim kurumları diğer Bil Okullarında olduğu gibi İstanbul Aydın Üniversitesi desteği ve işbirliği ile hizmet verecek.

Alanya’nın gurur kaynağı olacak

2018/2019 Eğitim öğretim yılında Bil Alanya Koleji bünyesinde hizmete girecek olan Fen Bilimleri Lisesi ve Anadolu Lisesi toplam 320 öğrenci kapasiteli olacağı bildirildi. Oba Çarşamba Mahallesi’nde hizmete girecek olan eğitim kurumları diğer Bil Okullarında olduğu gibi İstanbul Aydın Üniversitesi desteği ve işbirliği ile hizmet verecek.

10 Mayıs 2018 Perşembe 21:38
Alanya’nın gurur  kaynağı olacak

Konu ile ilgili açıklama yapan Bil Alanya Koleji kurucusu Erdal Sayi “Geçen yıl hizmete giren Anaokul İlkokul ve Ortaokulun ardından önümüzdeki yılda orta öğretim kısmında iki önemli kurumla Alanya’mıza hizmet vereceğiz. Liselerimiz uluslararası programlar taranarak oluşturuldu, yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrencilerimiz için de özel programlar ve değişim anlaşmaları yapıldı” dedi.
YETENEK HARİTASI OLUŞTURULACAK
Özellikle yeni liseye geçiş sisteminde velilerin ikamet adresine dayalı olarak öğrencilerin liselere yerleştirilmesi ortaöğretime devam edecek öğrenciler için önemli bir yer tutuyor. Bil Alanya Koleji Kurucusu Erdal Sayi “Açılacak olan lisemizde oluşturulacak sınıflar öğrencilerimizin yetenek ve ilgi alanlarına göre şekillenecektir. Her sınıf seviyesinde uygulanacak olan ‘Yetenek Haritası’ envanteri ile öğrencilerin gelişimleri sürekli kayıt altına alınacak olup, kariyer danışmalığı yönü ile Lise öğrencilerimizin kendini en iyi ifade edecekleri meslek ve kariyer hedefleri doğrultusunda çeşitlendirilen programlarla destekleneceklerdir” diye konuştu. 
MEZUNLARA %50 BURS İMKANI

İstanbul Aydın Üniversitesi de %50 burslu okuyacak olan Bil Alanya Koleji Anadolu Lisesi ve Fen Bilimleri Lisesi mezunları için pek çok yüksek öğretim seçeneği de sunuluyor. Okul Kurucusu Erdal Sayi şöyle konuştu: “Toplam 24 derslik ve 10 laboratuvardan oluşan lisemiz de yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrencilerimizi bilgilendirerek okumak istedikleri okullara gerekli şartları taşımaları için önderlik edeceğiz. Başta ABD, Kanada, İngiltere olmak üzere dünyanın çeşitli üniversitelerinin birbirinden farklı şartları vardır. Başvuruyu yapan öğrencilerin hangi sınavlara girmeleri gerektiği, mezuniyet ortalamaları, burs şartları, referans mektupları, niyet mektupları ve benzeri konularda gerekli bilgiler tarafımızdan aktarılıp takibi yapılarak öğrencinin başvuru için gereken şartları yerine getirmesi sağlanır. Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığının akademik ortaklık anlaşması kapsamında Kanada değişim programları yürütülmektedir. Kanada değişim programları 7. ve 8. sınıf düzeyinde akademik ay (1 Eylül -1 Ekim), 9. , 10. ve 11. sınıf düzeyinde akademik ay (1 Eylül - 1 Ekim), akademik dönem (2. dönem) ve akademik yıl programları şeklinde uygulanmaktadır.”
BEKLENTİLER FARKLILAŞACAK 
“Dünyanın başarılı eğitim sistemleri incelenerek oluşturulan eğitimin ortamları ve işbirliği anlaşmaları Alanya’daki kolejlerden beklentileri farklılaştıracaktır” diyen Sayi, alanında uzman öğretmen kadrosuyla özellikle İngilizce öğretiminin özel bir yer tuttuğunu bildirdi. “Lise birinci sınıfta anadili İngilizce olan bir öğretmenle ciddi fark yaratacağız” şeklinde konuşan Sayi, “Özellikle Kanada ve Finlandiya çözüm ortaklarımızla imzaladığımız anlaşmalar dünya vatandaşı yetiştirmek isteyen okulumuzun ve Alanyamızın gurur kaynağı olacaktır”  dedi. – Dursun Eker 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81