Türkiye genelinde ise 32. sırada konumlanarak, ulusal düzeyde de güçlü bir performans sergiledi. Rektör Prof. Dr. Mesut Güner, “Bu sıralama, Alanya Üniversitesinin uluslararası alanda etkili bir şekilde yer aldığının en somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Alanya Üniversitesinde, Teknoloji Transfer Ofisinin kurulması, ulusal ve uluslararası proje ve yayın sayılarının artırılmasına yönelik stratejik planların güncellenmesi ve somut hedeflerle desteklenmesi, ayrıca öğretim elemanlarına verilen akademik performans teşvik ödülleri, üniversitenin başarı elde etmesine katkı sağladı.
Özellikle araştırma alanında dikkat çeken Alanya Üniversitesi, dünya araştırma sıralamasında 1034. sırada, Türkiye’de ise 43. sırada yer aldı. Üniversitenin akademik kadrosunun niteliğini yansıtan yayın sayısı puanı 92,750, atıf sayısı puanı ise 99,364 olarak belirlendi. Bu veriler, üniversitenin bilimsel çalışmalara verdiği önemi ve araştırma kapasitesini ortaya koyuyor.
Uluslararası çeşitlilik alanında da başarılı bir performans sergileyen Alanya Üniversitesi, dünya genelinde 709. sırada yer aldı. Bu kategoride, uluslararası akademik personel oranı puanı 61,455, uluslararası öğrenci oranı puanı ise 66,083 olarak kaydedildi.
Mali sürdürülebilirlikte dünya 706’ncısı
Mali sürdürülebilirlik açısından da değerlendirilen Alanya Üniversitesi, dünya genelinde 706. sırada yer alarak bu alandaki gelişim fırsatlarını değerlendirmeye devam ediyor. Üniversitenin mali sürdürülebilirlik puanı 42,041 olarak belirlenirken, kurumsal gelir ve öğrenci sayısı puanı 481, araştırma gelirleri, öğretim ve araştırma personeli puanı ise 705 olarak kaydedildi. Alanya Üniversitesi, açıklanan verilerle hem ulusal hem de uluslararası alanda yükselen bir değer olduğunu ortaya koydu.