Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu: 'Kapalı Kapılar Arkasında Gizli Anlaşmalar Yapar Gibi Olmayacağım'

Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu: 'Kapalı Kapılar Arkasında Gizli Anlaşmalar Yapar Gibi Olmayacağım'

21 Şubat 2014 Cuma 16:47
Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu: 'Kapalı Kapılar Arkasında Gizli Anlaşmalar Yapar Gibi Olmayacağım'
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis'te ana muhalefet konumunda bulunan Ulusal Birlik Partisi mensubu Belediye Başkanları ile bir araya geldi. Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkı beni müzakereleri devam ettirme maksadı ile görevlendirse de aynı zamanda haklarını savunarak ve kazanarak bir anlaşmaya varmamız için seçmiştir. Bu konudaki hassasiyetimiz devam edecektir. Kapalı kapılar arkasında gizli anlaşmalar yapar gibi bir durumda olmayacağım. Gelen konuları ve ‘al-ver’leri zaman zaman sizlerle, halkımızla paylaşacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada; yaklaşan bu yılki Kıbrıs müzakerelerinin daha zor ve tartışmalı geçeceğini fakat nihai amacın, halkın huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir anlaşmaya varmak olduğunu belirtti.
Kıbrıs müzakereleri konusundaki gelişmeleri belediye başkanları ile de paylaşacaklarının altını çizen Eroğlu, sürecin istişare içinde değerlendirileceğini kaydetti. “Karşılıklı ‘al-ver’ lerle bir anlaşmaya varır, müzakere masasında anlaşırsak referanduma gideceğiz” diyen Eroğlu, halkın bütün kesimlerinin kendisini çözüm için teşvik ettiğini ve desteklediğini söyledi.
Son Güncelleme: 21.02.2014 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81