Kavşaklarla 1 yılda 675 milyon tasarruf sağlandı

Antalya’da bu dönem 27 kavşak projesi kazandırdıklarını beliren Başkan Menderes Türel, bu kavşakların yılda 675 milyon lira tasarruf sağladığını söyledi.

Kavşaklarla 1 yılda 675 milyon tasarruf sağlandı

Antalya’da bu dönem 27 kavşak projesi kazandırdıklarını beliren Başkan Menderes Türel, bu kavşakların yılda 675 milyon lira tasarruf sağladığını söyledi.

03 Ocak 2019 Perşembe 20:39
Kavşaklarla 1 yılda 675  milyon tasarruf sağlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ermeneklilerin sorun, görüş ve önerilerini dinleyen Türel, hizmetlerini ve projelerini anlattı. Toplantıya AK Parti MKYK üyesi Gökçen Enç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Alparslan Belin, Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Antalya’nın bugün geldiği noktanın kıymetini bilmek için geçmişi hatırlamak gerektiğini belirten Türel, “Görevde olmadığımız 2009-2014 dönemine baktığımızda Antalya’da adeta hizmet adına çivi çakılmadı, yaprak kıpırdamadı. Şöyle bizim ilk dönemimize baktığımızda 2004-2009 arasında şehir girişleri ottan çöpten geçilmezdi, mezbelelik bir görüntü vardı. Biz o dönemde havaalanından inip Antalya’ya gelen misafirlerimize nasıl önemli bir şehre geldiklerini hissettirecek bir giriş yaptık. Şimdi unutuldu bile. 11 kavşakla birlikte 11.1 km’lik raylı sistemi Antalya’ya getirdik. 2009’da görevi devir ettik. Ne bir kavşak ne bir metre raylı sistem ekleyemediler” diye konuştu.
2014’te yeniden göreve geldikten sonra 27 kavşak daha yaptıklarını anlatan Türel, “Kavşak deyip geçmeyin. Mühendisler hesapladı. Her bir kavşağın yakıt ve vakitten sağladığı tasarruf 25 milyon lira. Yaptığımız 27 kavşakla yılda 675 milyon lira vatandaşın cebinde kalıyor” dedi. 

Tek dertlerinin Antalya’nın kazanması olduğunu vurgulayan Başkan Türel,  “Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yılda Antalya’ya yaklaşık 12 milyar liralık yatırım yapmışız. Antalya’nın en büyük yatırımcı kuruluşlarından bir tanesiyiz. Yatırım ekmek demek, yatırım iş demek. Sadece raylı sistem projemizde 1500 vatandaşımız çalışıyor. Konyaaltı Sahil Projemiz içinde şu an en az bin kardeşimiz ekmek sahibi oldu. Yapımında çalışanları saymıyorum bile. Bir boğaçayı projesi diyoruz. 10 bin kişi ekmek sahibi olacak” dedi. 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81