Alanya’da eko okullarda geri kazanım eğitimi

Alanya’da Eko Okullarda Atıksız Yaşam ve Atıkların Geri Kazanımı eğitimi düzenleniyor.

Alanya’da eko okullarda geri kazanım eğitimi

Alanya’da Eko Okullarda Atıksız Yaşam ve Atıkların Geri Kazanımı eğitimi düzenleniyor.

17 Şubat 2024 Cumartesi 13:04
Alanya’da eko okullarda  geri kazanım eğitimi

Alanya Belediyesi tarafından “Çevreci Kent Yeşil Alanya” olgusunun her kesimde bilinirliğinin artırılması, çevre eğitim etkinliklerinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen çevre eğitimlerine devam ediyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. döneminin ilk eğitimi Şehir Zekeriya Zencirli İlkokulunda gerçekleştirildi.

Alanya kent ölçeğinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından oluşturulan ve Alanya Belediyesi tarafından yürütülen “Eko Okul Programı” kapsamında; 2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. döneminde eko okullarda çevre eğitimlerine başlanıldı. Eğitimlerin ilki Şehit Zekeriya Zencirli İlkokulunda gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitim programında “eko tim” olarak belirlenen 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden 80 öğrenciye sürdürülebilir çevre eğitimi ana başlığı altında; atıkların geri kazanımı, bitkisel atık yağların kaynağından ayrı toplanması, iklim değişikliği ile çevresel sorunlar, küresel ısınma, atık piller ve atıksız yaşam için öğrencilerin ne tür davranışlar sergilenmesi gerekliliği eğitimi verildi. İlkokul düzeyindeki öğrencilere verilen eğitimler hem bilgilendirici hem de eğlenceli bir şekilde gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81