Alanya iftar sofrasına akın etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi tarafından düzenlenen iftar davetinde Alanya halkı ile buluştu.

Alanya iftar sofrasına akın etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi tarafından düzenlenen iftar davetinde Alanya halkı ile buluştu.

24 Mayıs 2018 Perşembe 21:38
Alanya iftar sofrasına akın etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya halkıyla iftar sofrasında buluştu. Yoğun ilgi gören iftar buluşmasına Ankara dönüşü Alanya AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ile katılan Başkan Türel’e , Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu eşlik etti.

Başkan Türel, burada yaptığı konuşmada ; “Biz bu sofralarda huzurla iftarımızı açıyorken, ülkemizde barış ve huzur ortamı söz konusuyken maalesef dünyanın birçok köşesinde İslam coğrafyasında içimizi parçalayan, yüreğimizi dağlayan görüntüler var. Filistin'deki kardeşlerimizin yaşadığı zulmü görüyor ve adeta yüreğimiz kanıyor. Biz Filistin toprakları için savaşmış bir milletin torunlarıyız. Abdülhamid Filistin'de Yahudi Devleti'ne karşı çıkmıştır. Yahudilerin Filistin'e yerleşmelerine izin vermemişti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Filistin'de 7. Ordu Komutanı olarak görev yapmıştır. Bugün de Filistin konusunda İsrail'e savaş açan ilk ülke Türkiye'dir. Bu konudaki hassasiyetimiz bugünlere kadar taşınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün Antalya'nın bayrağını gururla dalgalandıran, medarı iftarımız, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, geçmişte olduğu gibi bugün de Filistin konusunda çok yüksek hassasiyet göstermiştir. Dünyada nerede bir mazlum Müslüman varsa, bilsinler ki yalnız değillerdir. Türkiye her zaman onların yanındadır. Dualarımız dünyanın her tarafındaki mazlumlar içindir.

‘ANTALYA HUZUR VE BARIŞ ŞEHRİDİR’

Antalya dünyaya kucak açmış, bütün kültürlere saygılı bir şehirdir. İşte biz Ramazan ayını ifa ederken, her kesimden binlerce insan huzur ve barış içerisinde Antalya'ya gelmiştir. Tabi biz bu huzuru başta sınır boyunda görev yapan askerimize, polisimize ve bu topraklar için canını veren şehitlerimize, kanını akıtan gazilerimize borçluyuz. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Bütün gazilerimize acil şifalar diliyorum. Alanya ve Antalya’ya şöyle bir baktığımızda şu anda toplamda binlerce misafir geliyor. 4 ayda İsrail'den de 2000 misafir gelmiş. Türkiye'ye gelen insanlar zaten iyi duygularla ayrılıyorlar. Biz hiçbir ayrım yapmadan, herkese aynı gözle bakıyoruz. Ramazan ayı da yabancılara dinimizi ve kültürümüzü gösterme ayıdır. Ben bütün Müslüman kardeşlerime ‘yabancıları iftar sofralarına davet edin’ diyorum. Çünkü Peygamber Efendimiz, Ramazan Hutbesin’de ‘Ey insanlar, Allah'ın ayı rahmetiyle bereketiyle gelmiştir’ demiştir. ‘Ey Müslümanlar’ demiyor. ‘Ey insanlar’ diyor. İşte bu ay, bütün insanlığın bereketinden, feyzinden istifade edeceği bir aydır. İslam'da zorlama yoktur. İslam bir nezaket ve hoşgörü dinidir. Biz oruç tutan tutmayan ayırım yapmayız. Bizim ibadetimiz önce kendi nefsini terbiye etmeye yönelikti. Bunu başaran herkes mutlu olur. En önemlisi de gerçek Müslüman orucun nefsi olduğunu bilir ve başkalarıyla uğraşmaz. Biz başkalarına görmezden gelip kendi kusurlarımızı kapatma mücadelesi vereceğiz.

‘AK PARTİ ADAYLARI SAHAYA İNDİ’

Az önce ilçe başkanımızla birlikte Ankara'dan Alanya’ya geldik. Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız hem Ak Parti'yi Antalya'da 24 Haziran'da temsil edecek milletvekili adaylarını tanıttı, hem de seçim beyannamesini açıkladı. 17/25 Aralık hadiselerinde seçimler öncesi ortalığı karıştırmaya yönelik çalışmalar yapıldı. Hedefte iktidar vardı. Milletimizin aldığı tankla, topla, tüfekle milletin üstüne saldıran hainlerin hedefinde olan 1 Kasım seçimlerini gördük ama başaramadılar, başaramayacaklar. Çünkü bu milletin gösterdiği birlik beraberlik onları yendi. Doların dövizin üzerinde ameliyat yapmak gibi ihanetlere başvursalar da Türkiye hainlerin ve düşmanların hedefi olmayacaktır, Türk milleti 2000 yıldır olduğu gibi yine buna fırsat vermeyecektir. Ankara'da bugün adaylarımızı tanıttık. Takım kaptanımız, değerli Dışişleri Bakanımız Sayın Çavuşoğlu, il başkanlarımız ve teşkilatlarımızla çok kısa sürede sahaya indik ve sizlerle bir araya geldik, geleceğiz. Ülkemizde neler olduğunu, bazı Türkiye düşmanlarının da döviz üzerinden nasıl ameliyat yapmak istediklerini, nasıl hainlik peşinde koştuklarını bütün çıplaklığıyla anlatacağız. Biz zaten bunları her fırsatta anlatıyoruz, sizlerle paylaşıyoruz. Ama sizler de paylaşın Antalyalı hemşerilerimizle. Neyin ne olduğunu bilsinler.

‘ALANYA BİZİ HİÇ MAHCUP ETMEDİ’

Bugüne kadar Alanya bizi hiçbir şekilde mahcup etmedi, güvendi. Biz de bu güvene layık olmak için gece gündüz çalıştık. Sizlere hizmet etmek nasip oldu. Antalya ve Alanya için hayallerimizi gerçekleştirmek, ata mirası olan bu güzel şehre en güzel projeleri kazandırmak en büyük hayalimiz. Türkiye artık 1 yıl 2 yıl sonrasını planlamıyor. Şu anda 2023, 2071 hedeflerimiz var. Bu projeler ülkemizi en iyi yerlere taşıyacak çalışmalardır. Elbette tüm bunların mimarı, ülkemizin geleceğini inşa eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şimdi de döviz üzerinden ameliyat yapmaya çalışıyorlar seçim öncesi, ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Alanya’ya yaptığımız hizmetler ortada. Yarın ölecekmiş gibi ibadet, hiç ölmeyecekmiş gibi hizmet ediyoruz. O yüzden Ramazan ayında da çalışmalarımızı sahura kadar sürdürüyoruz ve biz çalıştıkça hizmetler bereketiyle geliyor. Alanya’mıza yaptıklarımız ortada. Alanya artık Toptancı Hali ile çöpünden elektrik üreten bir şehir olması ile bambaşka bir noktaya taşındı. İşte bugün döviz üzerinden ameliyat yapanlar Dünya Bankası'nın internet sitesine girip baksınlar. Antalya'daki güvenin ne olduğunu orada anlatıyorlar. Bir taraftan Alanyaspor Tesisleri’ni yapıyoruz. Antalya'dan daha iyi olacak. En güzelini yapıp Alanya’mıza kazandıracağız. Projesi Haziran ayı itibariyle bitiyor. Sayın Bakanımızla birlikte inşallah ‘Bismillah’ deyip temelini atacağız. Hem Alanyaspor’u hem de Antalyaspor'u bu vesileyle kutluyorum. İşi şansa bırakmadılar. İnşallah Antalya’da önümüzdeki sezon 2 takımla birlikte en güzel başarılara imza atacaklar. Alanya'daki çalışmalarımız cadde düzenlemelerinden altyapı hizmetlerine ve kanalizasyona kadar her noktada bütün hızıyla devam ediyor. Bunları biliyorsunuz. Bu İftar sofrasında sizleri daha fazla yormak istemiyorum. Teşrifleriniz için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi

Akın BAYCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81