ÜNİVERSİTELİ OLMANIN KEYFİNİ ÇIKARDILAR
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamanda “Ben Bugün Üniversiteliyim” isimli düzenlenen programda Merkez tarafından eğitim alan özel ve engelli öğrenciler bir günlüğüne üniversiteli olmanın keyfini çıkardılar.










Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi toplum yararına sosyal projelere tüm hızıyla devam ediyor. Ülkemizde etkinlikler ile farkındalık oluşturulan 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü, ALKÜ’de de çeşitli etkinliklerle yapıldı. ALKÜ FARKINDA! Farkındalık Topluluğu ve Yaşama Dokunuş Topluluğu koordinatörlüğünde, Tazelenme Üniversitesi ve Alanya Sosyal Hizmet Merkezi ve Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde Merkez’de eğitim alan özel ve engelli öğrencilerin katılımıyla “Ben Bugün Üniversiteliyim” konulu etkinlik düzenlendi.
AMFİDE DERS, SALONDA SPOR YAPTILAR
ALKÜ Senato Salonu’nda başlayan etkinlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç ve Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, öğrencilerle buluştu. Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, Topluluk Danışmanları Prof. Dr. Sibel Nalbant, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Özlem Üner ve topluluk üyeleri de öğrencilere eşlik ettiler. Buradaki buluşmada, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kılıç ve Prof. Dr. Bayramoğlu, öğrencilerle sohbet edip onların taleplerini dinlediler. Öğrenciler daha sonra Rektör Yardımcılarına kurdele taktıktan sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler. Program daha sonra Kestel Yerleşkesinde devam etti. Öğrenciler Sağlık Bilimleri Fakültesinde derse katıldıktan sonra Spor Bilimleri Fakültesinde hareket eğitim dersi aldılar. Kestel Yerleşkesinde dolu dolu geçen “Ben Bugün Üniversiteliyim” etkinliği belge takdimi hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Etkinlikte ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan tarafından hazırlatılan hediyeler teslim edildi. Sosyal Hizmetler Merkezi yetkilileri, Rektör Türkdoğan’a, ALKÜ ailesine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.
DANS YAPARAK EĞLENDİLER
ALKÜ’de düzenlenen bir başka etkinlik ise ALKÜ Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü öncülüğünde “Geleneksel ve Modern Dans Topluluğu ve Sosyal Hizmetler Topluluğu iş birliğinde düzenlenen “Engelsiz Dans” etkinliği oldu. ALTSO Turizm MYO Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte öğrenciler, Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Bilgin Karademir ve topluluk üyeleri öncülüğünde doyasıya dans edip eğlendiler. Dansların asistanlığını, otizmli Turizm Animasyonu 2. sınıf öğrencisi Eren Şönöz yaptı. Öte yandan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ALKÜ’deki engelli çalışanları ziyaret etti. Rektör Türkdoğan ziyaretinde çalışanlarla bir süre sohbet ederek talepleri dinledi.


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!