Hurdacı katillerine müebbet hapis cezası

Alanya'da hırsızlık amacıyla girdikleri evde çıkan kavgada hurdacı Hacı Eskintan'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 3 zanlı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırılırken, Kader S.A'e 7 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Hurdacı katillerine müebbet hapis cezası

Alanya'da hırsızlık amacıyla girdikleri evde çıkan kavgada hurdacı Hacı Eskintan'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 3 zanlı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırılırken, Kader S.A'e 7 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

03 Mayıs 2016 Salı 22:22
Hurdacı katillerine müebbet hapis cezası
Alanya'da geçen yıl 10 Haziran tarihinde hırsızlık amacıyla girdikleri evde çıkan kavgada hurdacılık yapan 60 yaşındaki Hacı Eskintan'ı bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Yalçın Ercan (19), Pelinsu Murat (20) ve Ramazan Bilgin(26), “Başka bir suçu gizlemek amacıyla öldürme suçu sabit görüldüğünden” ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldılar. Diğer  tutuklu sanık.Kader S.A ise 7 yıl hapis cezasına çaptırılırken,  tutuksuz yargılanan V. N. ile F. K’nin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

İÇECEĞİNE İLAÇ KATMADIM
Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen karar duruşmasında, Alanya Cezaevi’nden tutuklu olarak duruşmaya getirilen Yalçın E, Pelinsu M, Ramazan B, K.S.A, ve tutuksuz yargılanan. V.N ve F.K, avukatlarıyla birlikte hazır bulundular. Duruşmada savunmasında sanıklardan Pelinsu “İlk gün hırsızlık amaçlı olarak Hacı’nın evine gittiğimiz doğrudur. Ancak son aşamada pişman oldum ve herhangi bir ilacı Hacı' nın içeceğine katmadım. Aldığımız uyku ilaçlarını tuvalete döktüm.” dedi.

HEPSİ ‘ÇOK PİŞMANIM’ DEDİ
Mahkeme heyetine. K.S.A son sözünde “Çok pişmanım”, Sanık Pelinsu “Çok pişmanım. Adaletinize sığınıyorum” dedi. Sanık Ramazan B. “Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım”, Sanık Yalçın E. “Ben de çok pişmanım” dedi

CEZALARI TEK TEK AÇIKLANDI
Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşma sonunda, Sanık Pelinsu M .'a, Yalçın E'a, ve Ramazan B'e, “Başka bir suçu gizlemek amacıyla öldürme suçu sabit görüldüğünden” ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına, K.S.A 'e beraat verirken sanıklardan Pelinsu M 'a “Silahla gece vakti yağma” suçundan 10 yıl 6 ay hapis, Yalçın E'a 7 yıl hapis, Sanık Ramazan B.’ye 8 Yıl Hapis ve 600 TL para cezası, K.S.A 'e 7 hapis cezasına çaptırıldı. V.N ve F.K'ana “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına karar verildi. Tutuklu olarak duruşmaya getirilen sanıklardan Yalçın E, Pelinsu M, Ramazan B. ve K.S.A' e tutuklu getirildikleri Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler.

Mehmet Al
Son Güncelleme: 03.05.2016 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81