Çandır fasulyesi toprakla buluştu

KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ESEN, YARBAŞÇANDIR MAHALLESİ’NDE 5 BİN METREKARE TARLADA YILLARDIR SÜREGELEN ÇANDIR FASULYESİ EKİMİNE BU YIL DA BAŞLADIKLARINI SÖYLEDİ. ESEN, “KONYAALTI BELEDİYESİ OLARAK HEM ÇİFTÇİMİZİ TEŞVİK ETMEK, HEM DE BU DEĞERİMİZİ YAŞATMAK ADINA KENDİ TARLAMIZDA ÜRETİM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ” DEDİ.

Çandır fasulyesi toprakla buluştu

KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ESEN, YARBAŞÇANDIR MAHALLESİ’NDE 5 BİN METREKARE TARLADA YILLARDIR SÜREGELEN ÇANDIR FASULYESİ EKİMİNE BU YIL DA BAŞLADIKLARINI SÖYLEDİ. ESEN, “KONYAALTI BELEDİYESİ OLARAK HEM ÇİFTÇİMİZİ TEŞVİK ETMEK, HEM DE BU DEĞERİMİZİ YAŞATMAK ADINA KENDİ TARLAMIZDA ÜRETİM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ” DEDİ.

24 Haziran 2020 Çarşamba 10:54
Çandır fasulyesi toprakla buluştu

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Yarbaşçandır Mahallesi’nde 5 bin metrekare tarlada yıllardır süregelen Çandır fasulyesi ekimine bu yıl da başladıklarını söyledi. Esen, “Konyaaltı Belediyesi olarak hem çiftçimizi teşvik etmek, hem de bu değerimizi yaşatmak adına kendi tarlamızda üretim yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Yarbaşçandır Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan 5 bin metrekare tarlada Çandır fasulyesi yetiştiren Konyaaltı Belediyesi, yeni hasat dönemi için ekim çalışmalarına başladı. Belediye, fasulyenin coğrafi işareti çalışmalarında da sona gelindiğini duyurdu.

Fasulye ekimi başladı

Çandır fasulyesinin lezzeti ve besin değeri açısından Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Başkan Semih Esen, “Kuru fasulyenin en önemli türlerinden biri olan ve ismini de Yarbaşçandır Mahallemizden alan Çandır fasulyesi ülkemizde yok olma noktasına geldi. Konyaaltı Belediyesi olarak hem çiftçimizi teşvik etmek, hem de bu değerimizi yaşatmak adına kendi tarlamızda Çandır fasulyesi üretimi yapıyoruz. Bu yılda Çandır fasulye ekimine başladık. 3-4 ay içinde hasat edeceğiz. Eğer şartlarda sıkıntı olmazsa elde ettiğimiz ürünü de Çandır Kuru Fasulye Şenliği’mizde yemek olarak hemşerilerimize ikram ediyoruz” dedi.

Bu fasulyenin Türkiye’nin aranan lezzetlerinde olduğunu ifade eden Esen, “Özellikle büyük şehirlerde, büyük işletmeler ve lokantalar ilçemizde yetişen Çandır fasulyesini aramakta ve bu tadı müşterilerine sunuyor. Konyaaltı Belediyesi olarak kendi tarlamızda her yıl ortalama 500 kilo fasulye üretimi yapmaktayız. Sürdürdüğümüz teknik çalışmalarla ürün miktarını daha da artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81