ASAT bir ilki başardı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, kamu ve özel sektörde TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi 2015 versiyonuna geçmeye hak kazanan Akdeniz bölgesindeki ilk kurum oldu. ASAT aynı zamanda TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi 2015 versiyonuna geçmeye hak kazanan Türkiye’deki ilk kamu kurumu unvanını kazandı.

ASAT bir ilki başardı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, kamu ve özel sektörde TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi 2015 versiyonuna geçmeye hak kazanan Akdeniz bölgesindeki ilk kurum oldu. ASAT aynı zamanda TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi 2015 versiyonuna geçmeye hak kazanan Türkiye’deki ilk kamu kurumu unvanını kazandı.

26 Aralık 2017 Salı 19:56
ASAT bir ilki başardı

ASAT’ta, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen TS ISO EN 9001:2015 ve TS EN ISO 14001:2015 yönetim sistemleri belge takdim töreni gerçekleştirildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Sebahattin Korkmaz, Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, meclis üyeleri, muhtarlar katıldı. Başkan Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kalite standardının kişilere bağlı olmaktan öte kurumsal bir yapıya dönüşmesi önemlidir. Kişilerin hata oranını minimize edebileceğimiz 3. göz denilen kendi kendini denetleyen bir sistemin ancak kalite standart belgeleri ile mümkün olduğu aşikardır. ASAT’ın 14001 çevre yönetim sistemi 2015 versiyonuna geçen Türkiye’de ilk kamu kuruluşu olması Akdeniz’de özel sektör dahil ilk kuruluş olması bizim için bir gurur vesilesidir. Tabi ben geçmişte de bu ilkleri şükürler olsun çok yaşadım. Ticaret Sanayi Odası Başkanlığım döneminde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye’de ilk kalite belgesini alan kuruluş olması gayretlerini göstermiştim. Büyükşehir Belediye başkanlığımın ilk dönemimde belediyemizin kalite belgesini almasını sağladım. Yine ASAT’ın bu konuda geçmişte almış olduğu kalite belgelerinin Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını sizlerle paylaşmak isterim. Tabi o dönemlerde kamu kurumlarında kalite belgesi çok alışıldık bir şey değildi. O yüzden bu meseleyi çok önemseyen ve bununla ilgili birçok gayreti geçmişte de gösteren ve göstermeye çalışan bir belediye başkanı olarak bugün de yine bir ilke sahip oluyor olmak benim için ayrı bir onur vesilesi.”
KALİTELİ VE UCUZ HİZMET

İSO 9001 kalite yönetim sistemi 2015 versiyonuna Akdeniz’de geçen ilk kamu kuruluşu olduklarının altını çizen Türel, “Bu başarı önemli yatırımların ve senelerin titiz çalışılmasının ürünüdür ve bana göre gerçekten takdiri hak etmektedir. Bu kalite belgeleri bizim Antalya hayalimizin bizim Antalya’yı her sahada birinci yapma, her sahada beş yıldızlı bir şehir yapma hedefimizin belgeleridir. ASAT 1810 personeli ile Antalya’nın 20 bin 700 km karelik coğrafyasına her yere hizmet götüren çok önemli bir kuruluşumuzdur. Antalya suyu temiz ve kesintisiz akan, Türkiye’nin suyu en ucuz kullanan şehirlerinden de bir tanesidir. Türkiye’de hep alışıldık olan şudur; kalite pahalıdır. Bunu söyleyenler gelsinler Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ASAT’a baksınlar kaliteli hizmetin nasıl ucuz verildiğini de görsünler. Kaliteli hizmetin nasıl ucuz verildiğine en güzel örnek ASAT’tır” diye konuştu.
DENİZİMİZE GÖZBEBEĞİMİZ GİBİ BAKIYORUZ
Antalya’nın artık denizine göz bebeği gibi bakan bir şehir olduğunu belirten Başkan Türel, “Kurduğumuz arıtma tesisleri ile 640 km sahil şeridinde artık 1 milimetre küp su artırmadan denize gitmiyor. Ve işte bunun teyidini de 201 Mavi Bayrakla aldığımız dünya birinciliği teyit ediyor. Biz 55 parametre ile Antalyamızın suyunu takip ediyoruz ve bu parametrelere göre en kaliteli su olduğunu iddia ediyoruz. Antalya’da vatandaşlarımız güvenle musluktan akan suyunu içebilir. İşte bu başarımızı ASAT’a ve uzun zamandır yaptığımız yatırımlara borçluyuz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81