Antalya ve Alanya’ya çağrı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, yılbaşı öncesi vatandaşların alışverişlerini yerel esnaflardan yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Antalya ve Alanya’ya çağrı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, yılbaşı öncesi vatandaşların alışverişlerini yerel esnaflardan yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

14 Aralık 2023 Perşembe 09:59
Antalya ve Alanya’ya çağrı

Yılbaşında 3 günlük tatil nedeniyle alışveriş hareketliliğinin artacağını belirten Dere, vatandaşlara şu çağrıda bulundu: “Buradan vatandaşlarımıza bir çağrımız var, alışverişinizi yerel esnaflarımızdan yapın. Çünkü Kurban veya Ramazan bayramları gibi esnaf için özel günlerden birisi de yılbaşı. Yılbaşını birçok kişi evinde kutlayacak veya dışarıda kutlamak için hediyesini alıp gidecekler var. 


Örneğin manavlarımızdan meyvesini, kuruyemişçiden kuruyemişini, hediyeliklerini bizim züccaciye bujiteri esnaflarımızdan, içeceklerini büfe, bakkal, tekel bayilerimizden alsınlar. Bu tür alışverişlerini esnaflarımızdan yapsınlar diyoruz. Çünkü alışverişlerini esnaftan yaparlarsa o esnafı hem yaşatırız hem de esnafımızla birlikte sokağın kültürünü canlandırırız. Sokaklarımızın ışığı esnafımızı da ayakta tutarız.”

5 bin TL ikramiye yılbaşından önce verilsin
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği çalışan emekli esnaf için de 5 bin TL’nin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan çıktığını ve TBMM’de yasalaşmasını beklediklerini belirten Dere, şunları söyledi:


“İnşallah yılbaşından önce de 5 bin TL ikramiye çalışan esnaf ve sanatkarımıza da verilirse biraz daha nefes alır, rahatlarlar diye düşünüyorum. Ayrıca bizim özellikle çalışan esnaf ve sanatkarımızın emeklilik gün sayısı 9000 işgünü, yanımızda çalışan işçilerimizde 7200 iş gününde emekli oluyorlardı. Biz bu taleplerimizi seçimden öncede sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlarımıza aktarmıştık. Cumhurbaşkanımız 14 Mayıs seçiminden önce esnaf ve sanatkarında aynı yanımızda çalışan SGK’lılar gibi 7200 işgününde emekli olacakları müjdesini vermişti. O tarihten bu yana yasanın çıkmasını merakla bekliyoruz. Özellikle esnaf ve sanatkarımız bize bunu sıklıkla dile getiriyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81