Antalya İl Emniyet Müdüründen Kutlama

Antalya İl Emniyet Müdüründen Kutlama

09 Nisan 2024 Salı 14:45
Antalya İl Emniyet Müdüründen Kutlama

179. YILIMIZ KUTLU OLSUN
Büyük fedakârlık, sabır, cesaret ve kahramanlıkla, aziz milletimizin huzur ve emniyet içinde yaşaması için üstün bir vazife anlayışıyla hizmet veren Türk Polis Teşkilatı’nın 179. Kuruluş Yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Kurulduğu 1845 yılından itibaren tarihini kahramanlık destanlarıyla süsleyen Türk Polis Teşkilatı, Cumhuriyetimizin ikinci asrını yaşadığımız günümüzde, değişen teknoloji doğrultusunda her geçen gün gelişmekte, ilk günkü vatanseverlik ruhu ve heyecanı ile çalışmalarını Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde, yurt içinde ve yurt dışında destanlar yazarak sürdürmektedir. 
Gücünü yasalardan, desteğini Muazzez milletimizden alan Türk Polis Teşkilatımız, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlılık göstererek milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır. Emniyet mensuplarımızın görevlerini ifa ederken en büyük gücü, halkımızın güveni ve vatan sevgisi ile yoğrulan yüksek vazife şuurudur. Milletimizin bizlere duyduğu bu güveni pekiştirmek, onlara en iyi hizmeti sunmak öncelikli vazifemizdir.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün "Polis, bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır” direktifi doğrultusunda, toplumun huzuru, anayasal hak ve hürriyetlerin koruyucusu olma bilinciyle görevimizi azimle sürdürmekteyiz. Polisin kanun uygulayıcı görevi vatandaşlarımızın anayasal hak ve hürriyetlerinin korunmasının bir gerekliliğidir. Bu görev polisin soğuk yüzü olarak görülse de aslında; vatandaşlarımızın hukuk sistemiyle temas kurmasının başlangıç noktası, mağduriyetlerinde koşup çaldığı ilk kapı, milletçe yaşadığımız büyük acılarımızda Devletin yardımsever ve şefkat eli, 7/24 yanında olan dostudur.
Böylesi muteber bir teşkilatın mensubu olmaktan daima onur ve gurur duyuyor, tüm görev arkadaşlarımın aynı gurur ve heyecanı taşıdığına yürekten inanıyorum. Bu gururu daha da geliştirmek ve yüceltmek bizlerin sorumluluğundadır. Kanunların bizlere verdiği yetkiyi kullanan teşkilatımızın her mensubu, dürüst, tarafsız, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve kanunlara saygılı, ATATÜRK ilke ve inkılâplarına, Anayasaya, toplumun ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlıdır. 

 ‘Halka Hizmet, Hak’ka Hizmettir’ düsturunu şiar edinerek canla başla, gece gündüz demeden çalışan Emniyet Teşkilatımıza desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.  
Milletimizin manevi çatısı Devletimizi ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi; göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız için, vatanımızın bekası ve milletimizin huzuru ve varlığı için hayatlarını feda eden Aziz Şehitlerimizdir. Onların milletimize emaneti, ailelerinin ailemiz olduğunu, evlatlarının evlatlarımız olduğunu, aziz hatıralarının ise bizi millet yapan en önemli değerlerimizden olduğunu asla unutmayacağız!
Bu vesileyle; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tarih boyunca vatan, bayrak ve tüm kutsallarımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Kahraman Gazilerimizi ve emeklilerimizi şükranla anıyorum.
                                                                                Orhan ÇEVİK
                                                          Antalya Emniyet Müdürü


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81