Antalya 2016 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Antalya 2016 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Muammer Türker başkanlığında ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı.

Antalya 2016 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Antalya 2016 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Muammer Türker başkanlığında ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı.

28 Ocak 2016 Perşembe 15:49
Antalya 2016 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı
Antalya 2016 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Muammer Türkerbaşkanlığında ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı.
Geçen yıl yatırımcı kuruluşlar ve mahalli idareler tarafından 821 yatırım projesi yürütüldüğünü kaydeden Vali Muammer Türker, yıl sonu itibariyle bu projelerin toplamının 8.8 milyar TL olduğunu söyledi.
2014'de 2.2 milyar TL harcadığını, 2015'in de 2.7 milyar TL'lik bütçesinin 2.2. milyar TL'sinin harcanarak parasal yüzde 80.5 gerçekleşme olduğunu belirten Türker, yatırımcı kuruluşlarda bu oranın yüzde 85.4, mahalli idarelerde yüzde 58.6 olduğunu dile getirdi.
380 projenin sonuçlandığını ve 350 projenin devam ettiğini anlatan Vali Türker, '49 proje ihale aşamasında, 42 projeye henüz başlanmadı" dedi.
2015'de tahsis edilen ödeneğin sektörlere göre dağılımına en yüksek payın yüzde 37.6 ve 1 milyar 32 milyon TL ile ulaştırma sektöründe olduğunu belirten Türker, bu sektörü sırasıyla eğitim, tarım, sağlık, turizm, enerji ve konut sektörlerinin takip ettiğini kaydetti.
HERKES KENDİ İŞİNE SAHİP ÇIKACAK
Vali Muammer Türker, toplantıda tüm yetkilileri de projelerin mutlak suretle birebir takibi konusunda uyardı. Türker, şöyle konuştu:
"Özellikle Ankara nezdinde yatırım programına alınması yada herhangi bir sorunla karşılaşıp da o sorunun çözümü gereken işlerde birebir takip olmadığı müddetçe neticeyi istediğimiz veya zamanında alma imkanına sahip olamayız. O yüzden herkesin kendi projesini dikkatle takip etmesi gerekiyor. Bizim ve bölgemiz için son derece önemli olan bir iş bazen Ankara bürokrasi koridorlarında kaybolabilir. O yüzden herkes kendi işine sahip çıkacak ve takip etmesi gerektiği durumlarda takip edecek. Koordinasyon gereken konularda da yine herkes kendi işini iyi takip etmeli. Özeti herkes kendi işine sahip olacak, kendi işini sonuna kadar takip edecek. Sizden daha fazla bu işe özen gösterecek kişinin olmayacağının farkında olmanız lazım."
RUSYA SIKINTISINA KARŞI PROJE ÜRETİN
Rusya krizinden dolayı başta Antalya olmak üzere Türkiye ekonomisinde ciddi kayıplar sözkonusu olduğuna işaret eden Vali Türker, özellikle Antalya'da turizm ve tarım sektörlerinin doğrudan ve bu sektörlere tedarik yapan yan sektörlerin de ciddi şekilde etkilendiğini açıkladı.
Turizmle ilgili etkilerin henüz tam görülmediğini belirten Türker, 'Rezervasyonlar konusunda geriden takip ediyoruz ve önümüzdeki dönemleri gözleyip ondan sonra kesin karara varmamız lazım. Ama tarım sektörüyle alakalı sıkıtılar baş gösterdi. O yüzden herkesin rutin işlerinin dışında yatırım programlarının dışında bu sektörlerle uğraşan ve ekmek yiyen insanların en az hasarla bu dönemi atlatması, Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinde en az kayıpla bu dönemi geçirmesi noktasında ilave proje ve öneriler varsa onların da kurumlar ve Ankara'daki bakanlıklar ve genel müdürlükler nezdinde önerilerini geliştirmesi gerekiyor. Biz artık sadece rutin işlerimize odaklanmamızın dışında bu hasarın takibi ve onun tanzimi noktasında öneriler geliştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
ALDIĞININ ÜSTÜNDE KATKI SUNUYOR
G20 Liderler Zirvesi ve bu kapsamda Antalya'nın ciddi yatırımlar aldığını da dile getirenVali Türker, yine önümüzdeki dönemde düzenlenecek Expo 2016 Antalya ve Mayıs ayında yaklaşık 2 bin 500 katılımcının beklendiği en az gelişmiş ülkelerin biraraya geleceği organizasyonların da Antalya'da yapılacağını hatırlattı. Türker, 'Bu tür organizasyonlarla Antalya ciddi yatırımlar alıyor. Ama Antalya aldığı yatırımların daha üstünde kamu bütçesine katkı sunan bir il ve o yüzden de gelen yatırımların mutlaka geri dönüşümü oluyor. Antalya şüphesiz aldığından daha çoğunu kamu bütçesine sunan bir il" dedi.
Koordinasyon kurulu toplantısında sağlık kuruluşlarının 2015 yılı yatırımları ve 2016 yılı planlamalarının da sunumu yapıldı.
Son Güncelleme: 28.01.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81