Akseki’nin Sinanhoca Mahallesi Kozarası mevkiinde Alabalık tesisi sahibi Halil Arslan, yaklaşık bir ay önce 700 tane alabalıklardan alınan havyarları kuluçkaya yatırdıklarını söyledi. Yılda ortalama 1 milyon 500 bin ile 2 milyon adet alabalık üretimi gerçekleştirilen alabalık çiftliğinde, alabalıkların sağımı ve yumurta dölleme işlemi el masajıyla yapıldığını anlatan Arslan, “Özel kuluçka dolaplarında 40 gün bekletilen yumurtalardan yavrular çıkmaya başladı. Alabalık yavruları, büyütme havuzlarında ise parmak boya ulaşıyor” dedi.
"Emeklerimiz boşa gitmedi"
"Bu yıl ilk kez deneme amaçlı yaptık"
Bu yıl ilk kez deneme amaçlı yavru ürettiklerini söyleyen Arslan, “İnşallah bu yıl yaptığımız hataları seneye yapmayacağız. Ortalama şu anda ilk sağımımız bir gram civarında yaklaşık 9 ay sonra porsiyonluk durumuna gelir. Ne kadar fazla yem verirsen o kadar büyüme yapar. Bir ay önce sağımlarımızdaki yumurtalar keselerini attıktan sonra küçük havuzlara aktardık. Bu küçük havuzlardan büyük havuzlara aktardık. Toplam 13 havuzumuz var. Her biri 64 metrekare. Bu yavrular büyüdükçe diğer havuzlara yeniden paylaştıracağız. Buradaki havuzlarımızı tamamen yavru havuzlarına dönüştüreceğiz. Bunlar büyüdükçe boylanacak ve boy boy ayıracağız" ifadelerini kullandı.