Zavlak,'Kültürümüze sahip çıkalım'

MHP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, Alanya Sofrası’nda yaşanan küfürlü fıkra krizine atıfta bulunarak, “Alanya halkını kendi kültürüne sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Zavlak,'Kültürümüze sahip çıkalım'

MHP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, Alanya Sofrası’nda yaşanan küfürlü fıkra krizine atıfta bulunarak, “Alanya halkını kendi kültürüne sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

16 Aralık 2014 Salı 02:38
 Zavlak,'Kültürümüze sahip çıkalım'
Geçtiğimiz Cuma günü Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) tarafından Doğanay Otel’de 22. kez kurulan Alanya Sofrası’nda eski Güzelbağ Belediye Başkanı Mahmut Kaplan’ın anlattığı küfürlü fıkra krizi Alanya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kadın ve çocukların da bulunduğu bir ortamda bu tür konuşmaların ve cinsel içerikli fıkraların anlatılamayacağını söyleyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in ardından dün bir açıklama da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi ve 11 Ocak’taki MHP İlçe Kongresi’nde Başkan Adayı olacağı konuşulan Hacı Mevlüt Zavlak’tan geldi. ALKOD Başkanı Ömer Göker’e çok fazla yüklenildiğini belirten Zavlak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Alanyalı hemşehrilerim. Alanyalılar olarak Alanya ticaretinin dışına itildiniz. Örneğin deri sektöründe yoksunuz, halıda bittiniz, turistik butik ve kuyumda esaminiz okunmaz. Pastane, fırın ve inşaata güle güle dediniz. Saat, bijuteri ve ayakkabıda neredesiniz? Ya restoran ve eğlence sektöründe durumunuz nedir? Eskiden otelcilikte iyi kötü vardınız, şimdi yatak sayısı olarak ligden düştünüz. Mecburen babalarınızın bahçelerine muz ekmeye geri döndünüz. Atatürk Bulvarı altında yokuz, 25 Metrelik Yol’da iyi kötü varız, 35 Metrelik Yol’da maçımız başlamadan bitiyor. Ey Alanyalı, gözlerini aç. Sen, başkent olmanın genlerine ektiği hoşgörü ve tamahkar ruh halinle elindeki pastanın en küçük dilimiyle kaldın, o da bir arada olabilme çaban ve yerel kültürel mirasındır. Bugün geldiğimiz noktada, kendi toprağında, oturup kalkmayı ve konuşmayı dışarıdan öğrenir, ders alır oldun" dedi.
 
'PASTANIN SON DİLİMİNE SAHİP ÇIKALIM'
Şimdi de lafı ALKOD’un olaylı Alanya Sofrası’na getirelim" diyen Zavlak, "Cenaze ve düğünler dışında Alanyalıların kendi kendilerine yılda bir kez bir araya gelebildikleri tek yer Alanya Sofrası’dır. Bu etkinlikte eksik ve hatalı ne varsa biz kendi kendimize özeleştiri yapabiliriz. Zira Alanya kültürünü yine en iyi biz biliriz. Mesela bana göre de sofrada kadınlar olmamalıdır. Çünkü Alanya’ya özgü Eşgilik Düğünü’nde kadın erkek ayrıdır, istenirse kadınlarımız da kendilerine gayet güzel bir buluşma organize edebilirler. İçkili bir ortamda o saatte çocukların orada işi nedir? Alanya Sofrası neden sadece Alanyalılara özel değildir. Latif Doğan’ın kültürümüzle ne alakası vardır. Yapılan tüm hatalara rağmen bunu düzeltmek bize, yani Alanyalılara düşer. ALKOD Başkanı Ömer Göker ve yönetimi üzerinden kültürümüze ve soframıza yapılan taarruzları doğru bulmuyorum. Ömer Göker bugün Alanya’nın ‘Sarı Öküzü’ yapılmak istenmektedir, sahip çıkalım. Dil meselesine gelince. Kimse küfrün iyi bir şey olduğunu söyleyemez ama bizim sokak dilimizde, en az bir Rizeli, Erzurumlu ya da Adanalı kadar küfür ediyoruz. Kendimizi inkar etmek yerine Alanya Sofrası’nın içeriğini ve üslubunu gözden geçirelim ve yılda bir kez kendi kendimize 'Alanyalıca' eğlenelim. Sevgili kardeşlerim, pastanın son dilimine sahip çıkalım" dedi. 
 
Son Güncelleme: 16.12.2014 02:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81