Yücel, 'Şehitlik Tepe'ye yapılacak'

Alanya Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi’nde belediye bünyesinde Akademik Araştırmalar Merkezi’nin kurulmasına oy birliği ile karar verildi. Ayrıca muhtarlara daha hızlı hizmet vermek için Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün açılması da onaylandı. Başkan Yücel ayrıca, Tepe bölgesine bir Alanya Şehitliği yapılması için Ocak ayında ihalesinin yapılacağını söyledi.

Yücel, 'Şehitlik Tepe'ye yapılacak'

Alanya Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi’nde belediye bünyesinde Akademik Araştırmalar Merkezi’nin kurulmasına oy birliği ile karar verildi. Ayrıca muhtarlara daha hızlı hizmet vermek için Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün açılması da onaylandı. Başkan Yücel ayrıca, Tepe bölgesine bir Alanya Şehitliği yapılması için Ocak ayında ihalesinin yapılacağını söyledi.

05 Ağustos 2015 Çarşamba 01:57
Yücel, 'Şehitlik Tepe'ye yapılacak'
Alanya Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, dün Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Ali Uğur, Fahri Baysal; Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Eray Erdem, Erkan Demirci; Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Gökçen Nazifoğlu, Ertuğrul Akay, Erol Fazlıoğlu, Emin Hatipoğlu ve Ahmet Büküş mazeretli olarak katılmadılar.
 
'ALLAH HEPSİNİN BELASINI VERSİN'
Mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce ülke gündemindeki terör olayları ve şehit verilen askerler üzerine konuşuldu. CHP’li Erdoğan Toktaş, ülkenin birliğine bütünlüğüne kasteden teröristlerin amaçlarına ulaşamayacağını söyleyerek, “Teröre sebep olup bundan çıkan bekleyenler var ise hepsinin Allah belasını versin” dedi. AKP’li Kerim Başkaptan CHP’nin temennisine katıldıklarını belirterek, “Şehitlerimizi hatırlamak ve unutturmamak adına Başkanlar Parkı gibi ‘Şehitler Parkı’ yapıp teröre şehit verdiğimiz Alanya’daki insanların ismini yaşatmak adına bir çalışma yapılabilir. Belki Çatalca, Çanakkale, Kurtuluş savaşında verdiğimiz şehitlerini de kapsayan bir çalışma olabilir. Duyarlılık anlamında isabetli bir çalışma olacaktır.” dedi. MHP’li Celal Taşkın, böyle bir anıtın şehrin en görkemli yerine dikilmesi desteklediklerini bildirdi. 
 
'ALANYA'YA ŞEHİTLİK YAPILACAK'
Bu konuda hakkında Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün bir çalışması olduğunu ifade eden Başkan Yücel, “yaklaşık 4 aydır bu konuyla ilgili çalışıyorlar. Tepe bölgesinde şehitlik abidesini o bölgeye Alanya’nın en görünür, en güzide bir yerine planlıyoruz. Ocak’a kadar ihalesini açacağız. Bütün şehitlerimizi anmak adına ahdi vefayı göstermek zorundayız” dedi. 
 
'ALLAH O ANI KİMSEYE YAŞATMASIN'
Şehitlere Allah’tan rahmet ve bütün millete başsağlığı diyen Yücel, Gökbel’den helikopter ile gittiği Serik’teki şehit Barış Akkabak’ın cenazesindeki duygularını paylaştı: “ben üzülerek söylüyorum. Gittiğimize gideceğime pişman oldum. Biz millet olarak duyarsızlaştık mı, alışılagelmiş günübirlik bir hadise gibi mi görüyoruz. Sıradan bir cenaze merasimi gidiydi. Kendi adıma çok üzüldüm. Toplum olarak bazı değerleri kaybediyor gibiyiz. O anı Allah hiç kimseye yaşatmasın. Hangi düşünce partiden olursak olalım vatanımız bir. 
 
'AVM'DE YETKİ BAŞKAN YÜCEL'DE'
Plan ve Bütçe komisyonlar kararlarının görüşülmesi ile başlayan meclis gündeminde Mahmutlar’a bir şirketin kat karşılığı AVM yapılması konusunda belediye başkanına yetki verilmesi konusunda mecliste karar alınmasına gerek olmadığı belirtildi. 
 
'MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR'
Belediye bünyesinde bütün mahallelere hitap edecek Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kurulması oybirliği ile kabul edildi.  Meclis üyelerinden müdürlük hakkında gelen soruları yanıtlayan Başkan Yücel, “Kırsal hizmetler müdürlüğümüz devam edecek hem de 102 mahalle için bu müdürlük kurulacak. Görev tanımı yapıp tekrar meclisimize gelecek.  Kırsal Hizmetler 68 mahalleye hitap ederken Muhtarlık İşleri ise 102 mahalleye hitap edecek. Muhtarların dilek ve temennileri ile ilgili yeni bir online sistem kuruldu. O sistemi işletmek için böyle bir birim oluşturulacak. 
 
'YENİ KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ'
Görev süresi 1 yıl olmak üzere Cadde ve Sokak İsmi Tespit Komisyonu ve Numarataj Komisyonu’na 5’er üye seçimi yapıldı. Cadde ve Sokak İsmi Tespit Komisyonu’na MHP’den Tunahan Kasapoğlu, Zihni Asiltürk, Fahri Baysal, CHP’den Nefise Develioğlu, AKP’den Mehmet Şenli seçildi. Numarataj komisyonuna da MHP’den aynı isimler, CHP’den Gökhan Sipahioğlu, AKP’den Yusuf Hastürk seçildi. 
 
'AKADEMİK ARAŞTIRMA MERKEZİ KABUL EDİLDİ'
Alanya Belediyesi’nce hayata geçirilmesi planlanan projelerde, şehrin gelişimine, turizm potansiyelin artırılmasına yönelik faaliyetlerde ihtiyaç duyulan akademik bilginin sağlanması, gerekse Alanya’da bulunan üniversiteler ve Alanyalı akademisyenler ile sağlıklı iletişimin sağlanması amacıyla Alanya Belediyesi Akademik Araştırmalar Merkezi’nin kurulması ve bu konuda belediye başkanına yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Meclise gelen yazıda merkezin kurulması ve başkana yetkinin yanı sıra ‘uygulama yönetmeliğinin görüşülüp karara bağlanması hususunun’ da yer alması tartışmalara neden oldu. CHP’li Toktaş, kaynak kullanımını gerektiren bir husus olduğu için komisyona gitmesinin yasal olarak zorunlu olduğunu hatırlattı. Toktaş, “Burada yönetmelik var. Bununla ilgi soruşturma geçirebilir, önce komisyona gitmeli” dedi. Başkan Yücel, “Biz burada kararı alacağız. Bütçe, yönetimi ve görev alacak kişileri de komisyonda değerlendireceğiz. Böylece konuyu tekrar meclise taşıyacağız.  Ayriyeten bir bütçe gerektiren bir durum yok. Özel kalem gibi başkanlık makamında olan bir birim” dedi. Yücel, “Biz sadece kurulmasını oylayacağız. Yazıda yer alan yönetmelik bilgi mahiyetinde.” diyerek yazıda yer alan ‘uygulama yönetmeliğinin görüşülüp karara bağlanması hususu’ ibaresini çıkarak oylama sundu ve kabul edildi.
 
'ZABITALAR BELEDİYENİN SOPASI DEĞİL AYNASIDIR'
Dilek ve temenniler kısmında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Erdoğan Toktaş, ruhsat alımı konusunda Alanya Belediyesi'nin bazı kişilere zorluk çıkarttığını iddia etti. Toktaş, "Zabıtalar günümüz demokrasi anlayışına artık belediyenin sopası değil, aynasıdır. Alanya onlarca ilden büyük, Büyükşehir yasasıyla alan inanılmaz bir şekilde büyüdü, gelişti. Bu yüzden de bazı sorun ve sıkıntıların meydana geldiği ve gelebileceği bilinmektedir. Fakat bütün bunlara rağmen belediyemizin ve özellikle de zabıtamızın  her gün şehit cenazelerini uğurladığımız, turizmin kötü gitmesi sebebiyle ekonomik olarak bunaltıcı günler yaşadığımız günlerde vatandaş ve esnafın durumunu da dikkate almasını diliyoruz. Biz görev yapılmasın yada mevduat yerine getirilmesin demiyoruz. Fakat bu görev sopa ile değil, gövde gösterisi ile değil, önceden ihbar edilerek, uyarılarak yapılmalıdır" dedi.
 
'BİZ KİMİ DÖVMÜŞÜZ?'
Toktaş'ın ardından söz alan MHP'li Meclis üyesi ve Zabıtadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, "Zabıtamız 24 saat esasına göre çalışır. Biz bir hafta boyunca zabıtamızı şehirden çekelim, şehrin nasıl yaşanıp, yaşanmaz duruma geldiğini hepimiz görürüz. Erdoğan beye sormak istiyorum. Biz kimi dövmüşüz? Biz herhangi bir iş yerini kapatmadan yada ceza yazmadan önce en az 5 kere uyarıyoruz. ama laf anlamıyorsa bizim de gücümüz kalemimiz. Zabıtamızı böyle rencide edecek duruma gelirsek hiç bir şey yapamayız" dedi.
 
'YARISINA RUHSAT VEREMEYİZ'
Son sözü Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel aldı. Başkan Yücel, "Alanya'mızda işyeri açma ruhsatı ile ilgili inanın insanların ayağına gitmek adına Doğu'da ve Batı'da geçen yıl  2 tane daha şube oluşturduk. Mahmutlar ve Avsallar bölgesi. Mahmutlar bölgesine 1 yıl boyunca bir tane müracaat oldu. Avsallar bölgesine de 3 tane müracaat oldu. Herkes merkezden müracaat yapıyor. Günde 15-20 kişinin ruhsatını yeniliyoruz. Eğer kuralları nizami bir şekilde uygulamaya kalkarsam, sizin bildiğiniz yasaya göre yaparsak Alanya'da 25 bin esnaf var. Yarısına ruhsat veremezsin iş yeri açmak için. Bunu hepimiz biliyoruz. Biz bu koşullarda insanları bırakın bekletmeyi evraklarını bile bizim personellerimiz takip edebilecek güç ve yapıda" dedi. 
 
Son Güncelleme: 05.08.2015 01:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81