Yücel, 'Birarada yaşama kültürü atalarımızdan miras'

Ortodoks Hıdrellez Kilisesi’nde Paskalya dolayısıyla düzenlenen ayine katılan Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti.

Yücel, 'Birarada yaşama kültürü atalarımızdan miras'

Ortodoks Hıdrellez Kilisesi’nde Paskalya dolayısıyla düzenlenen ayine katılan Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti.

21 Nisan 2014 Pazartesi 20:33
Yücel, 'Birarada yaşama kültürü atalarımızdan miras'
 
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür ziyaretinde bulunan Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas, ‘Hıdrellez Kilisesi’nde gerçekleştirdiğimiz ayinde bizden eksik etmedikleri ilgilerini kilisenin içinin ve de dışının temizliği ile aydınlatılması için gösterdiği ilgiden Belediye Başkanına ve mesai arkadaşlarına teşekkür ederim. Bölgede yaşayan Rusça konuşan Ortodokslar dini vecibelerini ayda bir kez Alanya Ayios Yeorgios Kilisesi’nde gerçekleştirebilmektedirler. Ortodokslar dini vecibelerine düşkündür. Bu vecibelerini yerine getirmeleri için gösterilen gayret ve Alanya halkına teşekkür ediyorum’.dedi. Mahmutlar Mahallesi’nde Alanya’da yaşayan yada tatil için gelen Ortodoksların bir araya gelebilmesi ve ibadetlerini yapabilmeleri için küçük bir toplantı merkezi inşası planladıklarını anlatan Trambas, bu konuda da Başkan Yücel’den destek beklediklerini belirterek,’’ Sadece Ruslara değil Rusça konuşan tüm vatandaşların kiliseye gidip ibadet etmek çok önemlidir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Kilisemiz olursa biz sürekli burada kalmak isteriz’ diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Yücel de nezaketi için Metropolit Sotirios Trambas’a teşekkür ederek, “Sayın Sotirios’un Antalya sorumlusu ve Türk vatandaşı olduğunu biliyorum.40 yıldır Alanya’ya geliyor. Tanışmaktan mutlu oldum. Yabancıların bu bölgede yaşamasından keyif alıyoruz. Bölgemizde 30 bin yerleşik yabancı yaşıyor. Biz onlarla hep birlikte Alanyayız. Dünyanın her ülkesinden Alanya’da insanlar yaşıyor. Bu anlamda Alanya farklı kültürlerin bir arada uyum içinde yaşadığı en güzel şehirlerden birisi. Burada bizimle birlikte yaşayan yeni Alanyalıların ibadetlerini yapmasında, inaçlarını yaşamasında, uygulamasında bir sakınca görmüyorum. Çünkü farklı inançlara saygı, bir arada yaşama kültürü bize ecdatlarımızdan kalan bir mirastır. Bizde atalarımızn yolunda giden bir milletiz. Mahmutlarda yapmayı düşündüklerini kendilerinin de belirttiği gibi kilise değil. Bir dernek çatısı altında sadece bir toplanma merkezi ibadetlerini yapabilecekleri ve bölgedeki insanları ile iletişim kuracakları bir merkez olarak düşünüyorlar. Kilise adı altında değerlendirmemek gerekiyor. Bu derneğin kurulması için kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız’ dedi. Yücel, Metropolit Sotirios Trambas’a ipek kozasından yapılma bir de Alanya hatırası hediye etti.
 
Son Güncelleme: 21.04.2014 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81