Yol yarım saat kısalacak

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ibrahim Güngör, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) konuğu oldu. AGC'de gazetecilere konuştu.

Yol yarım saat kısalacak

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ibrahim Güngör, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) konuğu oldu. AGC'de gazetecilere konuştu.

23 Şubat 2015 Pazartesi 23:56
 Yol yarım saat kısalacak
Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı  Prof.  Dr. ibrahim Güngör, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) konuğu oldu. AGC'de 'Yeşil Dalga Sistemi' hakkında açıklamalarda bulunan Güngör, Antalya ve Alanya arasında 50 trafik ışığı  bulunduğunu ve Yeşil Dalga Sistemi'nin uygulanması halinde her gün 150 bin TL tasarruf sağlanabileceği ve yanı sıra Antalya-Alanya yolunun yarım saat kısalabileceğini söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Alanya İlşetme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör,dün Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) konuğu oldu. Alanya'da halen uygulamada olan "Yeşil Dalga Sistemi" hakkında bilgiler veren Güngör, Alanya- Antalya arasındaki yolda da yeşil dalga sistemi uygulamak istediklerini söyledi. 50 trafik ışığının bulunduğu yolda ön çalışma yaptıklarını belirten Güngör, "Alanya'nın içindeki 12 trafik ışığının bulunduğu çevreyolunda yeşil dalga planlaması yapmıştık. Bunun yararını gördük. Devamı olarak Alanya - Antalya arasındaki ışıkları da yeşil dalga sistemine dahil etmek istiyoruz" dedi. Alanya- Antaya yolunda 50 trafik ışığının olduğunu ifade eden Güngör, "Tamamında yeşil dalga yapılması halinde günde en az 150 bin lira yakıt tasarrufu yapılmış olacak. Ülke ekonomisi bundan nasibini almış olacak. Bundan daha önemlisi de Alanya- Antalya arasındaki mesafe en az 30 dakika kısalmış olacak. Çok cüzi bir maliyetle gerçek bir çevreyolu oluşturulmuş olacak. Bunun tamamı 50 bin lirayı geçmez" şeklinde konuştu. Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bu konuyla ilgili yetkili merci olduğunu ifade eden Güngör "Alanya- Antalya arası yol çevreyolu olmaktan çıktı. Karayolları talep etmesi halinde Alanya'da kurduğumuz yeşil dalga planlamasını yapabilecek durumdayız. Yeşil dalganın yararını tamamını söylemek gerekirse saymakla bitmez. En büyük faydası insanların mutluluğu oldu. Yeşil ışık yandığında size insanların morali düzeliyor. Hava kirliliği ve fren maliyeti de cabası" dedi.
 

Son Güncelleme: 23.02.2015 23:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81