Yeşildal'dan Manavgat örneği

CHP İlçe Başkanı Yeşildal, beklenen sonucu alamadığı önseçim sonrası açıklama yaptı. Yeşildal, "Çalışmadan olmuyor, ‘Oralısın buralısın’ mevzusu değil. Bakın, çalışınca Manavgat’tan önseçim lideri bile çıktı" dedi.

Yeşildal'dan Manavgat örneği

CHP İlçe Başkanı Yeşildal, beklenen sonucu alamadığı önseçim sonrası açıklama yaptı. Yeşildal, "Çalışmadan olmuyor, ‘Oralısın buralısın’ mevzusu değil. Bakın, çalışınca Manavgat’tan önseçim lideri bile çıktı" dedi.

31 Mart 2015 Salı 04:50
Yeşildal'dan Manavgat örneği
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) önceki gün ön seçim vardı. Antalya milletvekili adaylarının belirleneceği ön seçimde Alanya’dan aday adayı olan Murat Özçelik, Osman Özcan ve Mevlüt Güven hayal kırıklığı yaşattılar. Murat Özçelik Alanya’da birinci olurken Antalya genelinde yirminci sırada kendisine yer bulabildi. CHP Alanya’dan bir adayı olamadan 7 Haziran seçimleri çalışmalarını yürütecek. Yapılan seçimlerle ilgili CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Şengül Yeşildal basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeşildal, özeleştiri yapacaklarını ve üye sayısını arttırmak için uğraşacaklarını söyledi.
 
‘SEÇMEN VEFALI ÇIKTI’
İlçe Başkanı Yeşildal, açıklamalarına rakamsal veriler vererek başladı. Alanya’da 3 bin 6 üye olduğunu, bin 349 kişinin oy kullanmak için sandık başına geldiğini ve bunlardan bin 282 tanesinin geçerli sayıldığını söyledi. Murat Özçelik’in Alanya’da birinci olduğunu belirten Yeşildal, “Ön seçim sonuçlarını değerlendirdiğimizde, üyelerimizin gençliğe, birikime, bilgiye önem verdiğini ve bunların yanında vefayı da unutmadığı görüyoruz” dedi.
 
‘ÜYE SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ’
Alanya ile ilgili bir değerlendirme yapan Yeşildal, “Bizim bu koşullarda diğer ilçeler ve Antalya merkezi ile yarışmamızın olanağı yok. Antalya’da 40 bine yakın üyemiz var ve bunun yarıya yakını oy kullandı. Alanya’mızda ise 3 bin 6 üyemiz var. Üye yapısını gözden geçirmemiz gerekiyor. Öz eleştiri yapmamız lazım. Alanya halkı bize Büyükşehir Belediye Başkanlığında 52 bine yakın oy verdi. 190 bin seçmeni olan ve 40 ilden büyük bir ilçede 3 bin üye çok az. Bugünden itibaren üye kampanyası başlatıyoruz. İlk hedefimiz üye sayımızı 5 bine çıkarmak, bunu aşama aşama 30 bine çıkarmak bir sonraki hedefimiz olacak. Bu hedefi yakalarsak ön seçimde Alanya olarak başarılı oluruz. Öncelikli hedefimiz Alanya’nın il olması o zaman bu zorluklarda aşarız” dedi.
 
‘ÜYE KAYDIMIZI GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ’
Alanya’dan katılımın neden düşük olduğu sorusunu yanıtlayan Yeşildal, “Aslında katılım düşük değil ama bizim üye kayıtlarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. Bir örnek verecek olursan benim kayınvalidem ve kayınpederim öleli bir buçuk yıl oldu. Ama genel merkezimizde kayıtları hala silinmemiş ve üye olarak görünüyorlar. Birçok üyemizin de üyeliği silinmiş görünüyor. Bilindiği üzere esas olan genel merkezimizde ki üye kayıtları. İnsanlar Alanya’ya geliyor, yerleşiyor, partiye üye oluyor ve bir sene geçmeden başka bir yere taşınıyor. Başka şehirlerden de ön seçime gelme imkânları yok. Bir örnek daha verecek olursak; Alanya artık bir üniversite kenti oldu. Üniversite öğrencileri partimize üye oluyor. Okulları bitince memleketlerine dönüyorlar. Bu nedenle genel merkezimizle irtibata geçerek üye kayıtlarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
‘3 BİN ÜYE İLE BAŞARILI OLAMAYIZ’
Yeşildal, “Bölgelerden seçilen arkadaşlar da Alanya’mızın milletvekilleridir. Alanya başarılı olamadı bu seçimlerde, zaten 3 bin üye ile başarılı olma şansımız yok.
 
‘DENİZ BAYKAL’DA ALANYALI’
Alanyalı aday Antalyalı aday ayrımı yapmadıklarını belirten Yeşildal, “Bir Bülent Arınç’ın annesi Alanyalı diye Alanyalı kabul ediyorsunuz da neden Deniz Baykal’ı Alanyalı kabul etmiyorsunuz? Onun da annesi Alanyalı. Ben kendi adıma partiyi aile gibi görüyorum. Listeye ağabeyim girmemiştir ama amcamın oğlu girmiştir ben olaya böyle bakarım. Önümüzde bir 7 Haziran var. Bu da Türkiye tarihi için çok önemli bir seçim. Biz zaten Alanyalı aday diye oy vermiyoruz. Antalya aday listesine oy veriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
AKP’YE SUÇ DUYURUSU
Alanyalı adayların neden listeye giremediğini bana değil onlara soracaksınız diyen Yeşildal, “AKP yola stant kuruyor, ramazan çadırı kuruyor, gelen geçeni üye yapmadan ramazan çadırına almıyor. Dün seçim zamanı biz birçok olaya tanık olduk. Bizim üyelerimizin birçoğu Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) üye yapıldığı için kendi bilgisi olmadan, bizim partiden üyeliği düşmüş. İnsanlar dün orada isyan ettiler bu durumdan. Ağlayarak gidenler oldu. Bazı isimler konuyla alakalı suç duyurusunda bulunacaklar” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Son Güncelleme: 31.03.2015 04:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81