Yeni Merkeze Kokteylli tanıtım

Türkler Mahallesi’nde yaklaşık 8 aydır faaliyet gösteren Alanya Devlet Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi düzenlenen kokteylle tanıtıldı.

Yeni Merkeze Kokteylli tanıtım

Türkler Mahallesi’nde yaklaşık 8 aydır faaliyet gösteren Alanya Devlet Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi düzenlenen kokteylle tanıtıldı.

18 Aralık 2014 Perşembe 05:14
Yeni Merkeze Kokteylli tanıtım
Antalya’da 3’ncüsü kurulan Alanya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi düzenlenen kokteylle tanıtıldı. Kokteyle Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran,  Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş,  Alanya İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Yağdır,  Alanya Toplum Sağlığı Merkezi  Mevlüt Sönmez,  Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası Osman Çavuşoğlu katıldı. Tanıtım kokteylinde bir konuşma yapan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, “Psikiyatri tedavisi gören vatandaşlarımızı bir araya getirmek toplumla kaynaştırmak için açtığımız bu toplum ruh sağlığı merkezinde hastaların tedavilerini devam ettirmek ve ailelere de burada yalnız değilsiniz mesajı vermektir.   Bizlere ihtiyacınız olduğu zaman hemen bir telefon mesajı kadar yakınız mesajı vermeye çalışıyoruz. Sizlerinde desteği ile daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. 
 
‘TOPLAM BEŞ MERKEZ AÇACAĞIZ’
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş da yaptığı konuşmada, “Toplumda psikiyatri hastalarını tedavi ettikten sonra yakın takip altına almak tedaviden sonrada bu hastaları toplumla kaynaştırmasını sağlamak için bu kurumları açtık.  Toplumda yüzde birlik bir oranda psikiyatri hasta olduğunu, bunlarında yüzde beşini bizim takip etmemiz gereken hastalarımız var.  Son dört yıl için de bu tür hastaları bir araya getirip hem tedavilerinin devamını sağlamak toplumla iç içe yaşayabilmeleri için ortam sağlamak için bu merkezler kuruldu.  Bu merkezlerin sayısı hızla artıyor.  2012 de Antalya genelinde bir merkezimiz varken bu gün 3 tane aktif merkezimiz var.  Amacımız Antalya ilin de 5 tane ruh sağlığı merkezi açmaktır.  Bu şekilde hasta ve hasta yakınlarının yanında olmak istiyoruz ruhsallığı merkezi olmayan yerlerde evde sağlık hizmetleri uygulamasıyla bu hastalarımızın yanında olacağız” dedi.    
 
‘HASTALAR SERVİSLE GELİYOR’
Alanya Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr Halil Özten konuşmasında , “Bölgemizdeki hastalarımızı  diğer hastanelerin kayıtlarından tespit ederek hasta ve ailelerine ulaşıyoruz.  Merkezimize davet ediyoruz  tedavilerini takip ediyoruz. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak soysal aktiviteler yapıyoruz. Hastalarımız servislerle evlerinden alınmakta ve yine servislerle evlerine bırakılmaktadır hastalarımız sabah ilk olarak günaydın toplantısı düzenlenmekte ve güncel olaylar tartışılmakta daha sonra resim öğretmenleri ve el sanatları öğretmenlerimizle beceri eğitimleri almaktadır” dedi. Özten, “Spor yapma ve ayrıca tarımla ilgili bahçemiz var burada becerilerini gösteriyorlar hastalarımızla sosyal etkinliklere katılanlarla geziler düzenliyoruz.  Bu konuda bize destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi.  Konuşmaların ardından sine vizyon gösterisiyle merkezin çalışmaları tanıtıldı. Daha sonra hasta yakınlarına katılımlarından dolayı belge  verildi.
 
Son Güncelleme: 18.12.2014 05:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81