‘Tek yetkili Alanya Belediyesidir’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık encümen toplantısı sonra basın açıklaması yaptı. Yücel, "Cumhuriyet Mahallesi'nde uygulanacak kentsel dönüşümde tek yetkili Alanya Belediyesi'dir" dedi.

‘Tek yetkili Alanya Belediyesidir’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık encümen toplantısı sonra basın açıklaması yaptı. Yücel, "Cumhuriyet Mahallesi'nde uygulanacak kentsel dönüşümde tek yetkili Alanya Belediyesi'dir" dedi.

06 Eylül 2018 Perşembe 21:27
‘Tek yetkili Alanya Belediyesidir’

Haftalık encümen toplantısı sonrası konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşümde yaşanan bilgi karmaşasına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Yücel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bölgemizde Cumhuriyet Mahallesi’nde uygulanan kentsel dönüşüm konusu belediye meclisi gündemine de gelmişti ama maalesef bazı kesimler bunu saptırarak şahsi menfaatleri için yapılan uygulamalarda kendilerine rant sağlamak adına bazı uygulamalara sekte vurmak istiyorlar. Bölge halkına bizim yetkililerimizden duymadıkları hiçbir şeye itibar etmemeleri gerektiğini duyuruyorum. Zaten bildirim olarak tek tek bütün hak sahiplerine tebligatlar gönderdik. Orada geçişi olarak ofisimizi kurduk. Kalıcı ofisimizin de şu anda yer teslimi yapıldı.2 ay içerisinde bitiyor. Kentsel dönüşümde Alanya Belediyesi olarak yetki belgelerimizi de aldık. Bu belgeleri almamızın üzerinden 4 ay geçti. Yetki Alanya Belediyesi’nde. Hiç kimse dışarda başka bir yetkili aramasın. Öğrenmek istediklerini, sorunlarını Alanya Belediyesi’nin o bölgesinde bulunan ofisindeki yetkililerinden sağlıklı bilgileri alabilirler” dedi. 
‘VATANDAŞ NASIL İSTERSE O ŞEKİLDE YAPILACAK’

Alanya Belediyesi haricinde hiç kimseye itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Yücel, “Çünkü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alına yetki devri ile beraber kentsel dönüşüm hizmetlerinin ikinci ve üçüncü aşamalarını kapsayan süreç Cumhuriyet Mahallesi’ne ilişkin  mevcut durum değerlendirme ve hak sahiplerinin tespiti ile matematiksel ve finansman model belirlenmesi iş ve işlemler başlatılmış ve çalışmalarımız o bölgede devam ediyor. Ofisimiz yerinde. Bu konuyla ilgili etap etap kendimizi planladığımız bir şekilde etaplara devam ediyoruz. Bugüne kadar yürütülen uygulamalarda hukuksal süreçlerin ve bakanlığın bize verdiği yetkiler doğrultusunda devam ediyor. En kısa zamanda da bunların sonuçlandıracağız. Her zaman söylediğim gibi bugün de söylüyorum. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Orada şu, bunu, o bunu yapacakmış diye spekülasyonlara gerek yok. Orada vatandaş isterse kendisi yapacak. İsterse de kendileri kat karşılığını kendi müteahhitleri, firmaları kendi belirleyecek. Eğer bunlarla da bir sonuç alınamıyorsa devlet, belediye olarak biz yapacağız. Her şey vatandaşın kendi kararı” diye konuştu. – Mert CANTÜRK 
 

Son Güncelleme: 06.09.2018 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81