Tarafsız olmalı

Önceki gün yapılan turizm zirvesine çağrılmadıkları için sitem eden oda başkanları, çığırtkanlık komisyonunun tarafsız ve adil karar vermesi gerektiğini söylediler.

Tarafsız olmalı

Önceki gün yapılan turizm zirvesine çağrılmadıkları için sitem eden oda başkanları, çığırtkanlık komisyonunun tarafsız ve adil karar vermesi gerektiğini söylediler.

18 Mart 2015 Çarşamba 05:00
Tarafsız olmalı
 
TOPLANTIDA BULUNMAK İSTERDİK
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında önceki gün yapılan 'Turizm zirvesi' toplantısında esnaflar adına önemli kararlar alındı. Alanya Pansiyoncular, Otelciler, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, "Biz niye çağrılmadık? Esnaf odası temsilcilerin olmadığı bir toplantı yapıldı. Esnafla ilgili alınacak kararlarda esnaf odası temsilcilerin mutlaka olması ve fikir beyan etmesi gerekiyor. çünkü esnaf odası temsilcilerinin olmadığı toplantılarda alınan kararlar uygulanırken sorunlar çıkabilir. Bu karaların alınmasından sonra bizlerden destek istenmesi demokratik bir uygulama olmaz" şeklinde konuştu.
BİZ KÖTÜ GİDİŞATI GÖRDÜK
2015 yılı turizm sezonunda yaşanacak olan krizi önceden gördükleri için 2014 yılı Kasım ayında ilçe turizmi için çalışma başlattıklarını belirten Değirmenci, "ALTİD, TÜRSAB, Esnaf Odası, Bakkallar Odası ile toplantılar yaptık. Kaymakamımız, belediye başkanımız ve Alanya Koordinatörümüzü ziyaret ettik. Oda olarak bu yükün altına girdik ve rapor hazırladık. Belli bir aşamaya getirdik ama bu aşamadan sonra yapılan toplantılarda yer almamak bizi üzdü. Ayrıca yapılan bu toplantıların ardından çıkan sonuç sadece esnafın çığırtkanlığı olmamalıdır. Çığırtkanlığı bitiremeyiz ama azaltabiliriz. Kurulacak olan çığırtkanlık komisyonunu işletmeler hakkında vereceği kararlarda tarafsız ve objektif olmalı" şeklinde konuştu.
BİRLİK BERABERLİK DEVRİ
Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir ise toplantıda olmaları gerektiğini belirterek şunları söyledi; "Alanya esnaf odası başkanları olarak iki aylık çalışmamızı ve önerilerimiz kaymakamlık makamına sunmaları için rapor halinde ALTİD'e verdik. Ancak bizi çağırmadılar son toplantıya. Kalabalık olmasın diye mi? Niye bilmiyorum! Tarım bu kış hava şartlarından dolayı bitti. Bir de turizmden darbe yersek Alanya esnafı kredisini tüketir. bizi çağırmadılar diye küsecek ek halimiz yok.  Devir birlik bareberlik devri." Esnafın büyük bir bir umutla tadilat çalışmaları yapıp sezona hazırlandığını da söyleyen Demir, "Sağolsun başkanımız bazı konularda esnek davranarak bize büyük destek veriyor" dedi.
 
Son Güncelleme: 18.03.2015 05:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81