Subaşı, AGC'yi ziyaret etti

Genel seçimlere bağımsız aday olarak katılan eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı Alanya’da seçim çalışması yaptı, Alanya’da halktan gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu kaydetti.

Subaşı, AGC'yi ziyaret etti

Genel seçimlere bağımsız aday olarak katılan eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı Alanya’da seçim çalışması yaptı, Alanya’da halktan gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu kaydetti.

14 Nisan 2015 Salı 03:17
Subaşı, AGC'yi ziyaret etti
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Alanya’ya geldi. Meslek odası ziyaretlerinin ardından Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla buluşan Subaşı, neden bağımsız aday olduğunu anlattı. Subaşı’nı burada Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.  Burada açıklama yapan Subaşı ise şunları söyledi: “Alanya'da ziyaretlere başladım. Çok da mutluyum, burada sizlerle birlikte olmaktan. Türkiye'de 30 yılı aşkındır siyaseti takip ettiğimi ama bugün geldiğimiz noktada hiç böyle olmasını beklemediğimi, dip noktası beklemediğimi ifade etmiştim. Bugün geldiğimiz noktada siyasi partilerin demokrasiyi terk ettiğini görüyoruz. Böyle giderse bunun sayısız sorunlar yarattığını da hep birlikte göreceğiz. Benim sloganım ‘Demokrasiden vazgeçmem’ oldu. Yaşamım boyunca demokrat oldum. Siyaset demokrasiden vazgeçmeye başlamışsa kamunun parası talan edilir. Çünkü şeffaflık kalmaz. Demokrasi terk ediliyorsa hoşgörü, insan hakları kalmaz, kutuplaşma olur. Demokrasi olmazsa siyasetçiler sadece kendi fikirlerini beğenmeye başlar, katılımcılık olmaz. Ayrıca siyaset demokrasiden vazgeçmeye başlamışsa, halkla eksen kaymış demektir. Sadece lider kadroları kendi egemenliklerini Ankara'da kurmaya başlamış demektir. Bu hastalıkları yıllardır siyaseti takip eden birisi olarak net bir şekilde görüyorum. ‘Neden bağımsız siyaset?’ dediklerinde hep bunu anlatıyorum. Bir partiden milletvekili olduğunuz zaman bu sorunlara değinme imkanınız yoktur, ihraç veya hain ilan edilirsiniz" dedi.
 
'ALANYA BENİ ONURLANDIRDI'
Subaşı sözlerinin son kısmında, "Alanyalıların geçtiğimiz dönemdeki mesajlarından mutluluk duyuyorum. Alanyalıların beni milletvekili olarak kabulü bana büyük onur verir. Bugün Alanya'da gördüğüm hüsnükabul beni onurlandırdı. İktidarın, ana muhalefetin ve Alanya'yı alan MHP'nin seçilir sıralarda Alanyalılara yer vermemesi özensizliktir. Bölgeyi dikkate almamaktır. Benim de aylardır söylediğim gibi, siyasetin bir takım değerleri terk etmesiyle oluşan değerlerdir. Sadece Alanya'da değil, Gazipaşa'da, Serik'te yaşanan sıkıntılardır bunlar. Ben Antalya'nın her kesimini temsil edebilecek nitelikteyim" diye konuştu. 
'BU HASTALIĞIN DÜZELMESİ GEREKİYOR'
Bir basın mensubunun, "Bağımsız bir milletvekilinin bu bölgeye hizmet getirme olasılığı nedir? ve seçildiğiniz takdirde başka bir partiye geçme durumunuz olabilir mi? sorusuna Subaşı, "Diğer partilerden teklif almıştım. Ama tercihim bağımsızlıktan yana. Ben size şunu sorabilirim, 14 milletvekilimiz var, bugüne kadar ne gördünüz? Bu sistem içinde vekillerin başarı şansı neredeyse sıfırdır. Bu hastalığın düzelmesi gerekiyor. Ama geldiklerinde hiç sorun yokmuş gibi karşılayıp alkışlıyorsak farkında değillerdir. Siyasetçilere düştüğü kadar halka da görevler düşüyor bu noktada” dedi. Subaşı daha sonra Alanya'da ALTİD'te dahil olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşunu ziyaret etti. 
 
Son Güncelleme: 14.04.2015 03:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81