SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

07 Kasım 2017 Salı 20:15
 SORUNLAR  ÇÖZÜLÜYOR
Alanya’nın en büyük sorunlarından biri olan Kütürüp’ün imar sorunu çözülüyor. Belediye Meclisi’nde, Sugözü Mahallesi Kütürüp Mevkii 1/1000 ölçekli uygulama imar planı oyçokluğuyla kabul edildi. Kararın Büyükşehir Meclisi’nde oylanmasının ardından bölge halkının sorunları çözülecek. 
 
TAPULARINI ALABİLECEKLER
Alanya Belediye Meclisi’nin Kasım ayı meclisinde, Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sugözü Mahallesi Kütürüp Mevkii 1/1000 ölçekli uygulama imar planı oyçokluğuyla kabul edildi. Kararın Büyükşehir Belediye Meclisinde oylanmasının ardından bölge halkının sorunlarının çözüleceğini belirten Başkan Yücel, “Bölgede yaşayan vatandaşlarımız, Büyükşehir onayının ardından yapacağımız 18. Madde uygulaması sonrasında tapularını alabilecekler” dedi. Mahkeme kararları ile iptal edilen imar planı uygulaması, yapılaşmanın önüne geçtiği için bölge halkı yıllardır bu konuda mağdur bulunuyordu.

MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRI
Mecliste ayrıca AHEP’te yeni bölümler açılabilmesi adına Okurcalar Hizmet Binası’nın 10 yıla kadar kiraya verilebilmesi ve ALKÜ Diş Hekimliği için Konaklı Hizmet Binası’nın kira süresinin uzatılması da onaylandı. Öte yandan mecliste Büyükşehir ve Alanya Belediyesi arasında yaşanan ilan reklam tartışmaları da gündeme geldi. Başkan Yücel, “Her belediyenin kendi bütçe planları var. Bu reklam ücretleri 700-800 bin TL’lik bir rakama tekamül ediyor. İyi olmak her zaman için yetmiyor. Ama adaletli olmak gerekiyor. Bu yanlıştan biran önce dönüleceğini düşünüyorum. Gelecek Büyükşehir Meclisi’nde itiraz edeceğiz. Bütün meclis üyeleri yanımızda olurlarsa sadece bizi değil tüm Alanya’yı mutlu ederler” dedi.
Son Güncelleme: 07.11.2017 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81