Ses var görüntü yok

Alanya’da hafta da bir kurulan Cuma Pazarı esnafı, satışların giderek düştüğünü ve gelirlerinin maliyetleri karşılamadığını savundu.

Ses var görüntü yok

Alanya’da hafta da bir kurulan Cuma Pazarı esnafı, satışların giderek düştüğünü ve gelirlerinin maliyetleri karşılamadığını savundu.

07 Mart 2015 Cumartesi 01:02
Ses var görüntü yok
 
Alım gücü düşen vatandaşın eskisi gibi alış veriş yapmadığını söyleyen pazarcılar, işlerinin böyle gittiği takdirde  tezgahlarını kapatmak zorunda kalacaklarını belirttiler. Açık alana tezgah kurduklarını söyleyen esnaf kışın soğuktan, yazın ise sıcaktan satış yapamadıklarını belirtti. Pazarlar dolu ama satış yok diyen pazarcı esnafı, işlerin durgunluğundan şikayet etti.  Rutin olarak sabahın erken saatlerinde tezgahlarını kuran pazarcı esnafında gün boyu yaşanan durgunluk, akşamüstüne doğru azalırken, bu durgunluğa tepki gösteren sadece pazarcı esnafı değildi. Birçok vatandaş da fiyatların yüksek olmasından şikayetçi. 
“ALDIĞIMIZ MALLARIN ÇOĞU ELİMİZDE KALIYOR”
Geçimlerini sebze ve meyve satarak sürdüren pazarcı esnafı eski işleri aradıklarını dile getirerek; “Aldığımız malların çoğu elimizde kalıyor. Bazı ürünlerimizi aldığımız fiyatın altında satmak zorunda kalıyoruz. Halkımızın da ilgisi son aylarda oldukça azaldı. En kaliteli ürünü en uygun fiyata satmamıza rağmen hala ilgi görmüyoruz.  Böyle giderse pazarcılığı da bırakmak zorunda kalacağız” diyerek sorunu anlattılar. 
“ESKİ İŞLERİ KESİNLİKLE ARIYORUZ” 
Pazarcı esnafı Selami Doğan, " Vatandaşında eskisi gibi ilgisinin olmaması pazarcıları fazlasıyla etkiliyor. Her kurulan pazarın bir öncekinden daha kötüye gitmesi ve bu doğrultuda işlerin hiç iyi olmaması pazarcı esnafını düşündürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günler de hava şartları kötü gitti ve ister istemez etiketlere yansıyor. Dışarı ihracata edilen sebze ve meyveleri yoğunlaştı. Bu yüzden bizler de mal bulmak ta zorluk çekiyoruz" dedi.  
 
PAZAR'DA MEYVE VE SEBZE FİYATLARI 
Alanya'da kurulan açık semt pazarların da meyve ve sebze kilo fiyatları şu şekilde; Domates 2 TL, salatalık 2 TL, kabak 5 TL, biber 6 TL, patlıcan 5 TL, bakla 4 TL, taze fasulye 13 TL, ıspanak 2 TL, patates 3 TL, soğan 2 ile 3 TL arasında, karnıbahar 4 TL, havuç 3 TL, turp 2 TL, pırasa 2 TL. Meyve kilo fiyatları işe şu şekilde; Çilek 6 TL, armut 5 TL, ayva 4 TL, portakal 2 TL, muz 4 ile 5 TL arasında satışa sunulmakta.
 
 
Son Güncelleme: 07.03.2015 01:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81